Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Βρε μας ψεκάζουν σας λέω! Πολυτεχνείο, 17 Νοέμβρη 2014

Εντάξει, «πράξαμε τα δέοντα» είπε ο Υπουργός μας και προφανώς αναφερόταν στις "μικροεπαφές" των ΜΑΤ με διαδηλωτές, που ήταν η πρώτη φορά που δεν προκάλεσαν ούτε οι ελάχιστοι κουκουλοφόροι και οι σχεδόν ανύπαρκτες μολότοφ.

Επίδειξη δύναμης από την Αστυνομία με αφάνταστο πλήθος αστυνομικών, κλεισμένο όλο το κέντρο της Αθήνας από το πρωί, κομμένες οι συγκοινωνίες, κλειστοί οι σταθμοί του μετρό, εδώ και πέντε μέρες σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, "φρούριο η Αθήνα για το Πολυτεχνείο", "7.000 Αστυνομικοί στο πόδι".

Και όμως, ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων, χιλιάδες νέοι άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους και διαδήλωσαν τη δίψα και την ανάγκη η πατρίδα να απελευθερωθεί από την τυραννία των Μνημονίων, όπως και τότε από την αντίστοιχη τυραννία που είχαν επιβάλει τα όπλα.

Κατά τις δύο το μεσημέρι ο Prefadoros κατέβαινε την Αλεξάνδρας, πριν στρίψει αριστερά για τα Εξάρχεια, παρατήρησε στον ουρανό μια λευκή γραμμή που φωτογράφησε με το κινητό του.

Η πλατεία ήταν άδεια από κόσμο, όπως και η Στουρνάρη, μόνο τις διμοιρίες των ΜΑΤ ακροβολισμένες σε όλες τις γωνίες έβλεπες και τα τραγούδια των συγκεντρωμένων από την Πατησίων άκουγες.

Έφτασα στην πόρτα του Πολυτεχνείου, σήκωσα το κινητό και τράβηξα φωτογραφίες, το μάτι μου έπεσε ψηλά σε νέες γραμμές στον ουρανό.


Η ανάρτηση αφιερώνεται στα χιλιάδες παιδιά μας, της "γενιάς του Πολυτεχνείου", που εξακολουθούν να αντιστέκονται και να μάχονται για τη δική τους ελευθερία, τιμώντας έτσι και τον αγώνα των γονιών τους.

Και του χρόνου.

Prefadoros