Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ένα ακόμη Σαββατοκύριακο με κυκλοφοριακό χάος στο Ναύπλιο


Πως το καταφέραμε ρε παιδιά; Η μοναδική Ελληνική πόλη που δεν είχε πρόβλημα παρακαρίσματος ήταν το Ναύπλιο, τώρα έγινε χειρότερη από τις περισσότερες.

Αυτό έλεγαν όλοι όσοι κυκλοφορούσαν και αντιμετώπιζαν το απίστευτο χάος παντού όπου και να πήγαινες από την ενδεκάτη και προς το παλιό Ναύπλιο.


Ξέρω και δεν θέλω να είμαι άδικος, τα νέα έργα έχουν επιπτώσεις που θα διορθωθούν όπως λένε με το νέο κανονισμό.

Η άποψη μου όμως είναι ότι ελάχιστα πράγματα θα διορθωθούν, το κομφούζιο θα μεγαλώνει όσο περισσότεροι επισκέπτες έρχονται.

Όταν από την αρχή δεν υπάρχει σχέδιο, όπως σε τόσες αναρτήσεις έχω επισημάνει, το να έρχεσαι μετά να διορθώνεις τα πράγματα είναι ανώφελο, πολύ απλά γιατί ήδη έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα.

Η εικόνα με αυτοκίνητα παρκαρισμένα στα πιο απίθανα σημεία, παντού, σε στενά, σε πεζόδρομους, άναρχα στο ΠΙ και την παραλία, ήταν τόσο αποκρουστική που είναι σίγουρο ότι κάνει μεγάλη ζημιά και ακυρώνει τις όποιες προσπάθειες να αναδειχτεί ακόμα περισσότερο η πόλη.

Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και το απίθανης καλλιτεχνικής σύλληψης κάγκελο που απέκλεισε τη μισή και πλέον παραλία.

Ποιος εμπνεύστηκε ρε παιδιά αυτό το κομψό κυματιστό κάγκελο πάνω και κάτω; Ποιος μας υπέδειξε να κλείσουμε τόση έκταση για δέκα δεκαπέντε καράβια που θα μπουν μέσα στο λιμάνι όλο το χρόνο; Ποιος μας είπε ότι πρέπει να κλείσουμε με κάγκελα όλο σχεδόν το λιμάνι για να είμαστε σύμφωνοι με τους κανόνες ασφάλειας; Έτσι τα γράφει η Schengen και προβλέπει το ISPS;

Τι ζητάς ρε Prefadore τώρα; Δεν (ξανα)ρωτάς καλύτερα για την εκβάθυνση στο Λιμάνι;

Ποια εκβάθυνση;

Prefadoros