Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ο Αντώνης Σαμαράς ένας (ακόμη) επίτιμος δημότης του Ναυπλίου

Εντάξει ρε πατριώτες, πως κάνετε έτσι;

Λέω για σας που στο άκουσμα ότι θα γίνει επίτιμος συμπολίτης μας ο Αντώνης Σαμαράς αρχίσατε τα βρισίδια και τις ειρωνείες.

Σιγά το γεγονός, τώρα που βρίσκεται στην πιο δύσκολη περίοδο της πολιτικής του καριέρας ο Αντώνης, είπε ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος και η παράταξη του, να του "βάλουν μια πλάτη" αφού όσο να΄ναι βοήθησε κι αυτός στην εκλογή τους με τον τρόπο του.


Άλλωστε εμείς οι Ναυπλιώτες φημιζόμαστε για τα ευγενή αστικά και αριστοκρατικά μας αισθήματα, τι καλύτερη ευκαιρία να τα επιδείξουμε και πάλι;

Όσο για κάποιους που δήθεν έπεσαν από τα σύννεφα γιατί νόμιζαν ότι ψήφισαν ένα ανεξάρτητο συνδυασμό στις Δημοτικές εκλογές, καλό είναι να κάνουν το κορόιδο.

Δηλαδή δεν είχαν καταλάβει ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στήριζε τον Κωστούρο και το συνδυασμό του;

Μην τρελαθούμε, εδώ ο αρχηγός της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ ήταν υποψήφιος και βγήκε και σύμβουλος, άσε τις αβάντες και τους Υπουργούς και Γραμματείς που κατέφθαναν κάθε τόσο στ΄Ανάπλι μας.

Θα μου πεις ότι η πρόθεση μπορεί να ήταν να βοηθηθεί το Ναύπλιο, ναι αλλά τότε δεν νταραβερίζεσαι μόνο με τον Κωστούρο, ακόμα και λίγο πριν από τις εκλογές, κρατάς ίσες αποστάσεις και καλείς και άλλους υποψήφιους ώστε η πρόθεση να αντανακλά σε όλο το Δήμο και ισότιμα στους πολίτες του.

Αλλά ακόμη και αυτό δεν απαλλάσσει και δεν μας κάνει να ξεχνάμε τον Πρωθυπουργό των Μνημονίων.

Γι΄αυτό σας λέω, μην τρελαίνεστε, θα περάσει και αυτό, μήπως θυμάστε κάποιον άλλο επίτιμο δημότη που έχει ανακηρυχτεί παλιότερα στο Ναύπλιο;

Μάλλον όχι.

Ο μόνος επίτιμος που όλοι θυμόμαστε είναι ο Μητσοτάκης.

Prefadoros

Υ.Γ. Και για να μιλήσουμε σοβαρά σοβαρά, όταν η χώρα βρίσκεται σε τέτοια οικονομική κρίση και μας τριγυρνάνε τόσες Εθνικές προκλήσεις, όταν έχουμε μπει έστω και άτυπα σε μια σκληρή προεκλογική περίοδο, όταν το ζητούμενο είναι συνεννόηση και ομοψυχία, είναι τουλάχιστον άκαιρο να προχωράς σε μια ενέργεια που από μόνη της ακυρώνει κάθε προσπάθεια συμπόρευσης και λειτουργεί διχαστικά έστω και σε τοπικό επίπεδο.