Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Θα κατατεθεί τελικά υποψηφιότητα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 από το Ναύπλιο;

Πριν από ένα χρόνο, στις 6 Νοεμβρίου 2013, ο Prefadoros άνοιγε τη συζήτηση και πρότεινε να καταθέσει υποψηφιότητα το Ναύπλιο για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, η ανάρτηση.

Την ίδια μέρα δημιουργεί σελίδα στο facebook για υποστήριξη της πρότασης που έτυχε μεγάλης αποδοχής, https://www.facebook.com/Nafplio2021.

Μετά από λίγες μέρες, στις 12 Νοεμβρίου 2013, συζητήθηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων να "υποβληθεί υποψηφιότητα του Ναυπλίου για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το έτος 2021", η απόφαση.


Επειδή από τότε δεν έχει απασχολήσει το θέμα, εκτός από μια δυο αναφορές προεκλογικά του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου και επειδή ο χρόνος προετοιμασίας μάλλον εξαντλείται, μπορεί ο κ. Δήμαρχος να μας ενημερώσει τι προτίθεται να κάνει;

Πληροφοριακά αναφέρω ότι άλλες υποψήφιες πόλεις όπως ο Βόλος, η Καλαμάτα, η Τρίπολη, η Σύρος και η Ρόδος, έχουν προ καιρού επιδοθεί σε φανερό και κρυφό αγώνα προετοιμασίας της υποψηφιότητας τους.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων ή θα εφαρμόσει την απόφαση και θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, ή θα πρέπει να φέρει το θέμα ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο, με νέο προφανώς σκεπτικό, για να ανακληθεί η προηγούμενη ομόφωνη περί της "υποβολής υποψηφιότητας".

Προσωπικά θα ήθελα το πρώτο, φοβάμαι ότι θα ισχύσει το δεύτερο, χωρίς μάλιστα απόφαση.

Prefadoros