Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Παράξενος τούτος ο Απρίλης

atatürk-ün-evi-yenilendi2Τι μήνας κι΄αυτός ρε παιδιά! Απ όλα έχει, γιορτές, επισκέψεις, φοβοκρατία, συσκέψεις, ότι αρχίζει από Euro, Πούτιν, Ανάσταση, μετανάστες, καταλήψεις, παγκόσμια πρωτιά δημοσιευμάτων για τη χώρα μας, σχόλια για τον μικρό Αλέξη που δεν μοιάζει και τόσο μικρός, τι κάνει ο Γιάν(ν)ης, η Ζωή και τα άλλα παιδιά.

Ποιος να το έλεγε ότι τόσο γρήγορα θα χανόταν το λούστρο των προηγούμενων, πασχίζουν τα φερέφωνα αλλά τζίφος, όλοι είναι υποψιασμένοι πλέον.

Να σκεφτείς ότι ακόμα είμαστε και στη μέση του μήνα, τα σημαντικά λέει έρχονται, δεν θα πλήξουμε, βάλτε και Champions League, Euroleague και Europa League, τον καιρό που θα φτιάξει, να κάτσει κάνας έρωτας, καμιά δουλειά της προκοπής, κάνα φράγκο παραπάνω.

Πάντως, όσο και να πεις, μια αισιοδοξία υπάρχει, λίγο το΄χεις κάμποση σκαρταδούρα να πάρει σύνταξη;

Ναι αλλά, πολλά τα αλλά, όμως χωρίς αλλά δεν γεννιέται κάτι καινούργιο, πατώντας τα κουμπιά με τις εντολές των άλλων θα είχαμε μια από τα ίδια.

Και πίσω μπρος θα έχουμε, μόνο να αντέξουν, θα αντέξουν όπως τον κόβω τον μικρό.

- Ανεβαίνοντας μόνος μου και τρεκλίζοντας την Αποστόλου Παύλου στη Θεσσαλονίκη, περνώντας δίπλα στο σπίτι του Κεμάλ, την Άνοιξη του 1974, τραγουδούσα Μαρινέλλα αλλάζοντας λίγο το στίχο, "23 Απρίληδες τη νιότη μου ομορφαίνουν".

Δεν θυμάμαι πια το λόγο της σούρας και της χαράς, άλλωστε τι σημασία έχει, όταν είσαι 23 εύκολα βρίσκεις λόγους να χαίρεσαι.

Δεν κατάλαβα πως πήγαμε στη Θεσσαλονίκη, ίσως γιατί "Άνοιξη γαρ" και μάλιστα Απρίλης.

Prefadoros

Υ.Γ. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε το 1971 σε πρώτη Εκτέλεση από τη Μαρινέλλα,

"...Σγουρό μαλλί
στο μέτωπο ριγμένο
στα χείλη
το τσιγάρο αναμμένο

Κι 23 Απρίληδες
τη νιότη σου βαραίνουν
των κοριτσιών τα όνειρα
στα μάτια σου πεθαίνουν..."


Στίχοι: Σέβη Τηλιακού Μουσική: Νάκης Πετρίδης