Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Η μάχη της Μιδέας... και η "ηθική α λα καρτ"

Οι παλιοί μου αναγνώστες γνωρίζουν ότι ποτέ δεν χτυπάω κάποιον όταν βρίσκεται σε αδυναμία και δεν ασχολούμαι με τα προσωπικά και οικογενειακά του θέματα, εκτός αν αυτά, με δική του ευθύνη επηρεάζουν την πολιτική και τις αποφάσεις της εξουσίας του.

Το ότι ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος βρίσκεται σε προφανή αδυναμία και ταραχή δεν μπορούν να το κρύψουν, ούτε η ανακοίνωση του συνδυασμού του για τη διαγραφή των συμβούλων Δήμα και Τζαρίμα, ούτε η τηλεοπτική του παρέμβαση για να τη δικαιολογήσει, πολύ περισσότερο κάποια έργα που άρον άρον εξαγγέλλει.

Θυμηδία μάλλον προκαλούν και βέβαια δεν αλλάζουν την εικόνα ενός συνδυασμού σε αποσύνθεση, με διαγραφές, παραιτήσεις και διαφοροποιήσεις των συμβούλων του.

Είναι σαφές ότι τίποτα στην παράταξη που κυβερνά το Δήμο Ναυπλιέων δεν θα είναι το ίδιο από δω και πέρα, όπως είναι σαφές ότι η τράπουλα θα ξαναμοιραστεί στους επίδοξους αντιπάλους και δελφίνους.

Η ουσία είναι ότι ο Δήμαρχος υπέστη, την αναγνώρισε εμμέσως και ο ίδιος, μια βαριά ήττα, που πιθανόν θα αποβεί πολιτικά μοιραία για τον ίδιο.


Η διαγραφή των δύο συμβούλων της Μιδέας, που αποτελεί το κάστρο που έδωσε και τη δημαρχία στον Κωστούρο, αφήνει ανοιχτό το πεδίο για τους εκλεκτούς του, τη Μαρία Ράλλη και το Χρήστο Ζέρβα, όπως και για τον αποτυχόντα αλλά καθόλου παραμερισθέντα πρώην σύμβουλο Λυκομήτρο που ζητούν τα ηνία της περιοχής.

Πέραν των ηθικών λόγων, που υπονοεί ο Δήμαρχος αλλά δεν κατονομάζει, υπήρχε και ο συνωστισμός των πρωτοκλασσάτων που έπρεπε από τώρα να διευθετηθεί, τρία χρόνια πριν από τις εκλογές, όπως και να αποφευχθεί η ανάθεση της αντιδημαρχίας σε λίγους μήνες στο δημοφιλή Μπακέτο και τον ακούραστο Τζαρίμα, με τα οφέλη που προσδίδει η αντιδημαρχία σε αυτούς και η αφαίρεση των οφελημάτων από άλλους.

Μικρός ο τόπος μας, γνωριζόμαστε όλοι καλά...

Στο δια ταύτα, επειδή οι περισσότεροι όλο και έχουμε ακούσει και κάτι, όχι υποχρεωτικά από αυτούς που διέγραψε ο Δήμαρχος, προσωπικά έχω να τους δω και μιλήσω μαζί τους πάνω από ένα χρόνο, το μόνο που μπορώ να πω στο Δημήτρη Κωστούρο, είναι ότι πολλές φορές του επεσήμανα με αναρτήσεις μου την αξία της νομιμότητας και της ηθικής στην άσκηση της εξουσίας.

Διαφωνούσαμε, είχαμε και έχουμε διαφορετική αντίληψη για το θέμα, δεν επιμένω ότι εγώ έχω δίκιο, επιμένω ότι δε γίνεται "ηθική α λα καρτ".

Ας αφήσει ο Δήμαρχος τα υπονοούμενα για ανηθικότητα για τους μέχρι χτες άξιους συνεργάτες του, όπως ο ίδιος έλεγε, και αυτοί οικογένειες έχουν, φίλους, συγγενείς και πολλούς ψηφοφόρους, όλοι οι δημότες, θέλουν να μάθουν γιατί ακριβώς τους κατηγορεί.

Τα υπόλοιπα, αργά ή γρήγορα θα τα φανερώσει ο χρόνος...

Prefadoros