Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Μη μας κοροϊδεύετε... Απολογισμός χωρίς να αναφέρει που πήγαν τα χρήματα του Μαραθωνίου και για ποιο λόγο, δεν υπάρχει...

Ο "Οικονομικός Απολογισμός του Μαραθωνίου 2016" που υπογράφει ο κύριος Ευάγγελος Παπαποστόλου! μόνο απολογισμός δεν είναι και φυσικά δεν απαντά στα ερωτήματα που παραμένουν.

Ας δούμε τι βγαίνει σαν συμπέρασμα από την απάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής:

- Το ποσό που δαπανήθηκε ανήλθε σε 121.024,61 Ευρώ, όπως έγραψα προχθές και το ξέραμε.

- Ο κύριος Παπαποστόλου, εμφανίζεται συγχρόνως, Τεχνικός Διευθυντής, Γενικός Διευθυντής και εκπρόσωπος της εταιρείας που πήρε απευθείας από το Δήμο Ναυπλιέων 23.985 Ευρώ!.

Δηλαδή, ο διαχειριστής πληρώθηκε πλουσιοπάροχα από το Δήμο και εκτός αυτού του ποσού των 23.985 Ευρώ και με άλλες αναθέσεις εργασιών, όπως προκύπτει από αναρτήσεις στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Να πάμε σε αυτό που δεν απαντά ο κύριος Παπαποστόλου, που υπογράφει τον Απολογισμό, στην Ανάληψη δαπανών μέσω ταμείου Ο.Ε. ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 67.039,61€.

Που πληρώθηκαν αυτά τα χρήματα; Κυρίως τα χρήματα που πλήρωσαν οι συμμετέχοντες στους αγώνες;

Αυτό το "μέσω ταμείου Ο.Ε." τι σημαίνει; Οργανωτική Επιτροπή ή Ομόρρυθμη Εταιρεία;

Ποιος ήταν ο διαχειριστής του λογαριασμού που έχει υπογράψει που πήγαν τα χρήματα; Πότε και ποιοι τα εισέπραξαν; Για ποιο λόγο;

Τα χρήματα όσων συμμετείχαν κατατίθεντο σε λογαριασμό ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και επομένως από αυτό το λογαριασμό έφυγαν για πληρωμές.


Νομίζω το ερώτημα είναι σαφές και ήταν και το αρχικό που δεν απαντήθηκε από τον υπεύθυνο κύριο Ππαπαποστόλου.

Αφήστε τα "...υπηρετούμε την Πόλη μας μέσω της ανάπτυξης ενός τόσο σημαντικού θεσμού, με απόλυτη διαφάνεια αναδεικνύοντας ένα πρότυπο διαχείρισης δημόσιου χρήματος..."

Διαφάνεια σημαίνει απόλυτη δημοσιότητα που πήγε και το τελευταίο Ευρώ και φυσικά δε σημαίνει διαχείριση δημόσιου χρήματος από ιδιώτη, που έχει και σύμβαση με το Δήμο και πληρώνεται από αυτόν...

Για να μην τρελαθούμε κιόλας... Γιατί άμα είναι έτσι, τι τον θέλουμε το Δήμο; Δίνουμε το χρήμα να το διαχειριστεί ο Τεχνικός, Γενικός και ό,τι άλλο Διευθυντής και μας λέει πόσα εισέπραξε και πόσα χάλασε... Το που, το πως και σε ποιους δε μας το λέει.

Λοιπόν, την κίνηση του λογαριασμού να δημοσιεύσετε, κύριε Παπαποστόλου και κύριοι Μαραθωνοδρόμοι...

Αν δεν το κάνετε εσείς, έχει υποχρέωση ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ να το κάνουν.

Είναι πολλά τα χρήματα και κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από σύνολα εσόδων και εξόδων, που έτσι κι αλλιώς τα ξέραμε... Τι και σε ποιους πληρώθηκαν τα πάνω από 120.000 Ευρώ της διοργάνωσης...

Και να δημοσιευτεί κύριε Δήμαρχε και το συμβόλαιο με την εταιρεία Street Run που εισέπραξε τα 23.985 Ευρώ από το Δήμο Ναυπλιέων.

Εν αναμονή...

Prefadoros

«Μαραθώνιος Ναυπλίου 2016 – Nafplio Marathon 2016» Οργανωτικός και Οικονομικός απολογισμός