Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Ε ρε και να έγραφε ο Prefadoros αυτά που λένε ο ένας για τον άλλο Τατούλης και Καμπόσος; Και τα σκουπίδια όμορφα καίγονται...

Σημερινή φωτογραφία από τη Δαλαμανάρα
Του Γιώργου Μουσταΐρα
Θα με είχαν εξορίσει, θα με είχαν χώσει ισόβια, άσε τις αποζημιώσεις που θα μου ζήταγαν...

Λέω για τη φρασεολογία, τα υπονοούμενα και τις κατηγορίες που μας βομβαρδίζουν εδώ και δυο μέρες οι Ανώτατοι Άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τρομάρα μας...

Δε χρειάζεται να αναρωτηθεί κανείς γιατί ο καυγάς... Το αποκαλύπτουν μόνοι τους:

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ και η διαχείριση τους.

Και επειδή είναι πολλά τα σκουπίδια, πολλά θα είναι και τα επεισόδια που θα παρακολουθήσουμε.


Καθίστε αναπαυτικά, που ούτως η άλλως κάθεστε, στον καναπέ σας και απολαύστε το θέαμα, έτσι κι αλλιώς το λογαριασμό εμείς θα τον πληρώσουμε...

Θα εισπράξουμε και τα οφέλη από την καύση που ήδη άρχισε στις χωματερές.

Prefadoros

Τα χθεσινά σας τα έγραψα, εδώ, τα σημερινά με τη σειρά:

Δημήτρης Καμπόσος

Εκτός της ανακοίνωσης μας τα είπε και στις κάμερες:

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση της Περιφέρειας όπου ο ίδιος ο Περιφερειάρχης δηλώνει πως 3 έργα φέρουν την υπογραφή του. Σαφέστατα ο Περιφερειάρχης προσπαθεί να οικειοποιηθεί το έργο της Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου του Άργους, το σχολείο Ινάχου και το σχολείο Κουτσοποδίου.

Οφείλω να θέσω το ζήτημα στην πραγματική του βάση, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και παιχνίδια εντυπώσεων.

Είκοσι έξι (26) Δήμοι ανήκουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και έγιναν μόνο έξι (6) αναπλάσεις! Αυτό από μόνο του αποδεικνύει πως δεν είχαν όλοι οι Δήμοι την δυνατότητα να αναλάβουν ένα τέτοιο έργο . Άλλωστε τα χρήματα για την ανάπλαση του Άργους ήταν δεσμευμένα από το 2007, όταν ο φίλος Πέτρος δεν ήταν Περιφερειάρχης.

Όσο για τα σχολεία Ινάχου και Κουτσοποδίου η Περιφέρεια δεν έχει την δυνατότητα να κατασκευάσει σχολεία καθώς αυτός είναι ρόλος της Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού, δλδ του Δήμου.

Ο ρόλος της Περιφέρειας (μάλιστα όχι της Περιφέρειας αλλά της διαχειριστικής αρχής) σε αυτά τα έργα υπήρξε διεκπεραιωτικός καθώς οι υπηρεσίες του δήμου εργάστηκαν για την υλοποίηση των παραπάνω έργων. Τα όσα είπε ο φίλος Περιφερειάρχης στην ανακοίνωση του μου θυμίζουν τους τραπεζίτες οι οποίοι οικειοποιούνται τις αποζημιώσεις, με ευρωπαϊκά χρήματα, που δίνουν στους αγρότες για ζημιές που έχουν υποστεί.

Φίλε Πέτρο ξέρουμε και οι δυο , αλλά και όλος ο κόσμος , πως η επίθεση σου αυτή δεν είναι για την «ταμπέλα» των έργων αλλά:

για την άρνηση μου να συμπορευθώ με την ΤΕΡΝΑ

για την άρνηση μου να επιβαρύνω του δημότες μου με υπέρογκα ποσά για την διαχείριση των απορριμμάτων

για την άρνηση μου να μην δεσμεύσω τους δημότες να πληρώνουν για 30 χρόνια

για την επιλογή μου να ακολουθήσω την ενδιάμεση διαχείριση των απορριμμάτων με 40 ευρώ τον τόνο αντί 120 ευρώ τον τόνο της δικής σου λύσης , φίλε κ. Περιφερειάρχη.

Δηλώνω απερίφραστα πως ούτε ως Δημήτρης Καμπόσος, ούτε ως Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, ούτε ως Πρόεδρος των Δημάρχων της Πελοποννήσου πρόκειται ποτέ να προσυπογράψω συμφωνίες που περνάνε την θηλιά στον λαιμό στον ελληνικό λαό. Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του φίλε Πέτρο .Πέτρος Τατούλης

Δελτίο τύπου
Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διαχείριση και εκτέλεση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων είχε ένα και μοναδικό στόχο. Να μεγιστοποιήσει το διαθέσιμο προϋπολογισμό και να εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις για να εκτελεστεί στην Πελοπόννησο το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων έργων όλων των εποχών.

Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα δημοπρατήσει και ποιος θα επιβλέψει. Μοναδικό μας ενδιαφέρον αποτελεί η ανάπτυξη της Περιφερειακής Οικονομίας σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, με βάση τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση και, κυρίως, τα οφέλη που εν τέλει θα καρπωθεί ο κάθε πολίτης.

Αυτό το γιγαντιαίο πρόγραμμα που έχει κατά πολύ ξεπεράσει το 1.5 δις. ευρώ έχει την σφραγίδα του Πέτρου Τατούλη.

Ο κ. Καμπόσος, αντί να εκτιμήσει και να αξιοποιήσει στο μέγιστο τη δυνατότητα που του δώσαμε, να χρηματοδοτήσει έργα στον Δήμο του, περιφερόμενος στα κανάλια αναπτύσσει μια ιδιαίτερα κοντόφθαλμη και «κατινίστικη» ρητορική, που προσβάλει το θεσμό που εκπροσωπεί, αλλά και τους πολίτες του Δήμου του. Τον Πέτρο Τατούλη δεν τον αγγίζει.

Δίνουμε οριστικό τέλος στην επικίνδυνη ανευθυνότητα και τις χωματερές

Με την ίδια ανεύθυνη και ρηχή προσέγγιση αντιμετωπίζει και το ζήτημα των σκουπιδιών. Περιφερειακή αρχή και Δημοτικές αρχές συνεργάστηκαν κατά τρόπο αγαστό όλη την προηγούμενη περίοδο προκειμένου να υλοποιηθεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα για την Πελοπόννησο όλων των εποχών. Μέχρι βέβαια που κάποιοι Δήμαρχοι, λίγοι και απομονωμένοι, θυμήθηκαν, επηρεασμένοι από τις υποσχέσεις για δήθεν διαθέσιμα κονδύλια που θα διαχειρίζονταν μόνοι τους, ότι μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών, επιμένοντας στην παρανομία και τις χωματερές!

Απέναντι στην ολοκληρωμένη διαχείριση που προσεκτικά σχεδιάσαμε, συμβατά με τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις και σύντομα θα την δει να υλοποιείται, ο κ. Καμπόσος προβάλει την χωματερή του χθες. Συγκρίνει τραγικά ανόμοια πράγματα προσπαθώντας να πείσει ότι έχει φτηνές λύσεις. Σίγουρα η φτηνότερη λύση είναι να ρίξει τα σκουπίδια στη θάλασσα. Γιατί άραγε του έχει διαφύγει μια τέτοια επιλογή;

Προς το παρόν ας επικεντρωθεί στην κατάσβεση των πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη στις παράνομες χωματερές του Δήμου του, οι οποίες με αποκλειστικά δική του ευθύνη λειτουργούν και επεκτείνονται.