Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Οι φιέστες για το Μαραθώνιο αυξάνονται, οι συμμετοχές όμως των αθλητών, φέτος μειώθηκαν...

Σε πολύ δύσκολη θέση πρέπει να βρίσκεται ο Δημήτρης Κωστούρος ώστε, μετά από έξι χρόνια δημαρχίας χωρίς ουσιαστικό έργο και αφού έχουν κατασπαταληθεί εκατομμύρια Ευρώ, να καταφεύγει συνεχώς σε φιέστες για το Μαραθώνιο.

Αναπόφευκτα, τα προβλήματα, όταν δε λύνονται, κάποια στιγμή βγαίνουν στην επιφάνεια και εκθέτουν αυτούς που έχουν υποχρέωση να τα λύνουν, δείχνοντας βέβαια και την ανικανότητα τους και δεν καλύπτονται, ούτε ξεχνιούνται με μια ακόμη φιέστα -πόσες άραγε μέσα στο χρόνο-, για ένα γεγονός που το αγκάλιασε ο κόσμος από την αρχή, αλλά δεν είναι και χαζός να μην καταλαβαίνει την εκμετάλλευση...


Μια ακόμη λοιπόν φιέστα, συνέντευξη τύπου, να ευχαριστήσουμε, να βραβεύσουμε ημάς και αλλήλους, και να αλλάξουμε την ατζέντα, από την καυτή πραγματικότητα, να την πάμε στο θέαμα.

Θα μας πουν πόσο κόστισε ο φετινός Μαραθώνιος; Ο προϋπολογισμός του ήταν 167.000 Ευρώ, σε τι ύψος έφτασε και πόσα χρήματα εισπράχτηκαν;

Ούτε για τον περσινό του 2017, ούτε από τον πρώτο το 2014 έχουν δώσει λογαριασμό, ούτε αν δόθηκαν τα χρήματα στο Γηροκομείο μας έχουν πει...

Θα ακουστούν φανφάρες για το πόσο επιτυχημένος ήταν και μπλα μπλα... Όμως, οι φετινές συμμετοχές μας βαράνε καμπανάκι, γιατί μπορεί ο Μαραθώνιος και Ημιμαραθώνιος να είχαν αύξηση στις συμμετοχές αθλητών, βοήθησαν και οι 70 Ευέλπιδες, αλλά τα 5 και 2,5 χλμ εκεί που μετράμε τη μαζικότητα και τη συμμετοχή της τοπικής κυρίως κοινωνίας, είχαμε μεγάλη μείωση.

Δείτε τους περσινούς και τους φετινούς αριθμούς:

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
5 χλμ
2,5 χλμ
ΣΥΝΟΛΟ
2017
156
590
1.577
2.347
4.670
2018
175
704
1.378
2.019
4.276

+19
+114
-199
-328
-394

Τετρακόσιες λιγότερες συμμετοχές, που πρέπει να μας κάνουν να προβληματιστούμε γιατί συνέβη αυτό...

Όπως επίσης πρέπει να δούμε και την πλήρη αδιαφορία της τοπικής κοινωνίας στις παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν, οι εικόνες αποκαρδιωτικές:



Ή "Μαραθώνια Νύχτα Εκπτώσεων" και το μουσικό πρόγραμμα στην πόλη, νομίζω ότι δεν κόλλησαν, ίσως πρέπει να βρεθεί κάποια άλλη εκδήλωση για να ταιριάξουν καλύτερα.

Μακράν τις καλύτερες στιγμές στο Μαραθώνιο τις πρόσφερε η παρουσία των Ευέλπιδων...


Τελευταία παρατήρηση για σήμερα, έλεος με τις υπερβολές, κυρίως του κυρίου Παπαποστόλου που έχει βέβαια τους λόγους του, δεν είμαστε Ινδιάνοι, σταματήστε να φουσκώνετε τα νούμερα και μετά οι ίδιοι εσείς, να δημοσιεύετε πολύ μικρότερα από αυτά που λέγατε πριν.



Φοβερός, ούτε ένα δεν έπιασε, άσε το παραμύθι για διπλάσιες συμμετοχές Μαραθωνοδρόμων από τις πραγματικές!!!

Θα επανέλθω με τα οικονομικά στοιχεία...

Prefadoros