Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Ο Καποδίστριας που έγινε Καλλικράτης


Παιδιά δεν πάμε καλά.

Δεν πρόλαβε ο Ραγκούσης να ανακοινώσει τον "Καλλικράτη" και αρχίσαμε τη γκρίνια.

Του ενός του φταίει που θα βρούμε τα λεφτά, του άλλου γιατί δεν έχουμε αρμοδιότητες, του παράλου γιατί δεν έχει απλή αναλογική και του "χιουμορίστα" το όνομα.

Αντί να στρώσουν όλοι τον κ___ο τους να προτείνουν πως αυτό το νέο, και απαραίτητο, βήμα θα λειτουργήσει καλύτερα και θα βοηθήσει την περιφέρεια και τις τοπικές κοινωνίες να αναπτυχθούν αρχίσαμε τις εξυπνάδες.

Για να έχουμε καλό ερώτημα, γιατί πολλοί "κόπτονται" για τους πόρους που θα δοθούν στους αιρετούς τοπικούς Άρχοντες; μήπως από την τσέπη τους θα τα δώσουν; ο λαός δεν θα πληρώσει όπως πάντα;

Όλες οι εκθέσεις ελεγκτικών οργάνων δεν μας λένε ότι στην κορυφή της διαφθοράς βρίσκονται οι ΟΤΑ;

Έχετε σκεφτεί πόσο μας στοίχισε η αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση τα 17 χρόνια λειτουργίας της και το τι τελικά προσέφερε στην ανάπτυξη και τις τοπικές κοινωνίες;

Ας αφήσουν λοιπόν τους πόρους στην ησυχία τους, αρκετά εισπράττουν οι Δήμοι, και ας βάλουν ασφαλιστικές δικλείδες για τη σπατάλη και τις προσωπικές επιδιώξεις των Αρχόντων.

Αυτά για τους πόρους, για τα άλλα θα τα πούμε όταν αρχίσει επίσημα η διαβούλευση.

Το άκουσα προχθές από το φίλο Άρη, δικηγόρο στο Ναύπλιο, και συμφωνώ απόλυτα, εκτός του Δημάρχου όλες οι αιρετές θέσεις, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι και λοιποί να είναι άμισθοι και αποκλεισμένοι από οικονομικές συναλλαγές.

Για να δούμε και την "ευαισθησία" μερικών κατ΄επάγγελμα τοπικών Αρχόντων.