Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ στην Αργολίδα του Καλλικράτη (2)

Δεν πρόλαβαν να περάσουν ούτε 24 ώρες από την προηγούμενη ανάρτησή μας και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.

Ο Γιάννης Μανιάτης αντιλαμβανόμενος το κόστος, για το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον ίδιο πλέον, μετά την μη υποβολή υποψηφιότητας στο Ναύπλιο αποφάσισε να συγκαλέσει σύσκεψη στην Αθήνα υπό τον Θανάση Τσούρα με γνωστά ονόματα του ΠΑΣΟΚ από το Ναύπλιο για να εξευρεθεί λύση.

Το τι θα γίνει θα το δούμε αλλά εμείς επιμένουμε ότι αν δεν γίνει πρώτα ξεκαθάρισμα του ποιος είναι με ποιόν δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα.

Πάντως φαίνεται ότι το ξεκαθάρισμα άρχισε με την παραίτηση του Ανδριανού Ανυφαντή από τη ΔΕΥΑΝ που όπως ο ίδιος αποκάλυψε δεν μπορεί να εισπράξει το χρέος περίπου 800.000 Ευρώ που οφείλονται στην επιχείρηση, με μεγαλύτερο οφειλέτη το Δήμο Ασίνης με 150.000 Ευρώ, και την αδυναμία πληρωμής των πιστωτών αλλά και την μη στήριξη της προσπάθειάς του από τον Συνδυασμό του και τον επικεφαλής Δήμαρχο Παναγιώτη Αναγνωσταρά.

Βέβαια οι γνωρίζοντες μιλούν και για "πόλεμο" που ξέσπασε μεταξύ Ανυφαντή και Αναγνωσταρά με αφορμή την προσωρινή; προσέγγιση του Αναγνωσταρά με τον πρώην Δήμαρχο Τσούρνο χρόνια "πολέμιο" του γιατρού Ανυφαντή.

Διαπίστωση, ακόμα είμαστε στην αρχή, σιγά - σιγά θα ξηλωθεί το σαθρό οικοδόμημα που έχτισε ο κατά τα άλλα καλός μηχανικός Αναγνωσταράς.

Και δυο συμπεράσματα:

Πιστεύει κανείς ότι θα πληρώσει τώρα ο Δήμος Ασίνης το νερό όταν σε έξι μήνες θα είναι Δήμος Ναυπλιέων;

"Ένας δανεισμός που μπορεί να αποπληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο, από τα νέα πάγια που θα πλήρωναν οι καταναλωτές των νέων δήμων" ήταν τα λόγια του Ανδριανού Ανυφαντή σύμφωνα με τον ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ και εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα εκτός από το κλασσικό:

"Προσέξτε την ψήφο σας (στο Συνδυασμό Αναγνωσταρά) γιατί μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται".