Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ στην Αργολίδα του Καλλικράτη

Από που ν΄αρχίσεις και που να τελειώσεις με το ΠΑΣΟΚ και τη διαχείριση των υποψηφίων Δημάρχων στους νέους διευρυμένους Δήμους.

Όταν γράφαμε πριν από καιρό ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σοβαρό πρόβλημα στο νέο Δήμο Ναυπλιέων κάποιοι μας λοιδόρησαν, δεν πειράζει γιατί αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχουν ισχυρές υποψηφιότητες που να γεννήσουν ελπίδα για κάτι καλύτερο.

Μέχρι την Κυριακή ήταν η ημερομηνία που μπορούσε κάποιος να θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος και όπως λένε οι πληροφορίες δεν εμφανίστηκε κανένας.

Δεν συμφωνούμε με τη διαδικασία αλλά και δεν μας αφορά οπότε πάμε παρακάτω.

Τι θα γίνει τώρα; ο Γιάννης Μανιάτης προ ημερών δήλωσε ότι θα υπάρξει σίγουρα ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην πρωτεύουσα του Νομού που θα διεκδικήσει τη Δημαρχία

Τι να περιμένουμε; θέλετε την άποψή μας; τίποτα.

Στην καλύτερη περίπτωση υποψήφιος της τελευταίας στιγμής για την τιμή των όπλων, αλλά και για να μη χαλάσει το ψηφοδέλτιο Αναγνωσταρά, που θα συναγωνιστεί το αποτέλεσμα του 1998 με ποσοστό 13% και επικεφαλής τον Κώστα Τσιόδρα, σημερινό Σύμβουλο της Δημοτικής πλειοψηφίας Αναγνωσταρά, ή κανένας υποψήφιος και "χάρισμα"; του Δήμου στον υποψήφιο της ΝΔ.

Απλά είναι τα πράγματα, το ΠΑΣΟΚ στο νέο Δήμο Ναυπλιέων πήρε στις εκλογές πριν από εννέα μήνες 9.181 ψήφους, δεν υπάρχουν πενήντα αξιόλογοι άνθρωποι να φτιάξουν ένα ψηφοδέλτιο νίκης;

Αλλά όταν δεν ξεκαθαρίζεις τα χωράφια σου πως θα σε εμπιστευτεί ο άλλος;

Ας ζητήσει να παραιτηθούν πρώτα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο Αναγνωσταρά, και αν δεν το πράξουν άμεση διαγραφή και απομάκρυνση από το ΠΑΣΟΚ, και μετά τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα.

Όσο για ονόματα που κάποιοι μας ζητούν, αν και δεν είναι δικιά μας δουλειά, να τους πούμε:

Γιατί να μην στηρίξει το ΠΑΣΟΚ την ΆΛΛΗ ΠΡΌΤΑΣΗ με επικεφαλής το Γιάννη Γκιόλα που έχουν πολύχρονη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση; αλλά και γιατί όχι τη Σοφία Γκιόλα ή το Βασίλη Κόκκα;

Από αυτούς βέβαια κανείς δεν θα δεχτεί παιχνίδια "και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ",οπότε οι περιπτώσεις ναυαγούν και το αποτέλεσμα είναι: άσε τα πράγματα όπως έχουν, είναι καλύτερα για όλους.

Όπως όμως συμβαίνει πολλές φορές στη ζωή η πραγματικότητα ξεπερνά και τα καλύτερα σενάρια.

Γιατί μου φαίνεται ότι θα έχουμε στραπάτσα;

Για το Άργος και την Επίδαυρο αύριο μεθαύριο.