Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Το "μπλέξιμο" του Γιάννη Μανιάτη στο Ναύπλιο


Ο Γιάννης Μανιάτης υπό την πίεση ορισμένων ΜΜΕ, από ψηφοφόρους του ή αντιλαμβανόμενος, για να μην τον αδικούμε, ότι είναι αδιανόητο στο νέο Δήμο Ναυπλιέων το ΠΑΣΟΚ να μην έχει υποψήφιο Δήμαρχο και μια αξιοπρεπή Δημοτική Παράταξη άρχισε εδώ και αρκετό καιρό να παρεμβαίνει για να εξευρεθεί λύση.

Μέχρις εδώ καλά έκανε.

Το πρόβλημα ξεκινά από την λάθος στρατηγική που, και για έναν πρωτόπειρο στην πολιτική, είναι προφανώς αδιέξοδη.

Προσπαθεί να βρει ένα πρόσωπο γνωστό και δοκιμασμένο και μετά να χτίσει ψηφοδέλτιο και παράταξη.

Ας πούμε ότι αυτό είναι λογικό από τη στιγμή που κανείς δεν έδειξε ενδιαφέρον στο κομματικό κάλεσμα.

Μα πως να υπάρξει ενδιαφέρον όταν πρωτοκλασάτα στελέχη του ίδιου του Γιάννη Μανιάτη "έκλεισαν" τη συμμετοχή τους, και άλλα ήδη συμμετέχουν, στο συνδυασμό του Παναγιώτη Αναγνωσταρά;

Με ποια λογική θα πείσει τους ψηφοφόρους, ακόμα και αν βρεθεί η τεράστια προσωπικότητα, όταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στο αντίπαλο ψηφοδέλτιο;

Και ποιος είναι τελικά τρελός να "θυσιαστεί" σε μια μάχη εκ των προτέρων χαμένη;

Η λύση είναι απλή, για να μην λέμε πολλά, καλείς τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ που είναι ΉΔΗ Δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι στους τέσσερις Δήμους που θα αποτελέσουν το νέο Δήμο, και επομένως γνωρίζουν περισσότερα, και συγκροτείς παράταξη που αποφασίζει τον επικεφαλής και τις λεπτομέρειες για τη συμμετοχή όλων.

Όποιος και για όποιους λόγους δεν συμφωνεί ας πάει στο καλό με μομφή από το κόμμα.

Για να γνωρίζουν και οι ψηφοφόροι τι και ποιόν ψηφίζουν αλλά και για κάτι σημαντικότερο:

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ιδεολογική ταυτότητα και περιεχόμενο και πρέπει να αποβάλλει τους "επαγγελματίες ιδιοτελείς" διαφορετικά και ο ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗΣ θα έχει την τύχη του ΚΑΠΟΔΊΣΤΡΙΑ, πραγματικά και μεταφορικά.

Μια τέτοια διαδικασία στην οποία κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει, εκτός βέβαια από αυτούς που είπαμε, θα έδινε λύση χωρίς καπελώματα και θα ξεκαθάριζε το τοπίο.

Τότε, φίλε Γιάννη Μανιάτη, θα είχες όλο το δίκιο με το μέρος σου και θα μπορούσες να πεις:

"Έκανα το καθήκον μου σαν εκπρόσωπος της Αργολίδας και μέλος της Κυβέρνησης αλλά "προσωπικά συμφέροντα" δεν επιθυμούν προοδευτική λύση για το νέο Δήμο Ναυπλιέων και τη λύση ας την δώσει η Τοπική Κοινωνία καταψηφίζοντας την παράταξη Αναγνωσταρά που απεδείχθη ανίκανη και συσσώρευσε πλήθος προβλημάτων στην πόλη".

Αυτό θέλουν να ακούσουν οι 9.181 ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ των πρόσφατων εκλογών στους τέσσερις Δήμους του νέου Δήμου Ναυπλιέων.

Πραγματικά θέλουμε να μην φτάσουμε εκεί.