Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

Η "γκαλοπολογία" Αναγνωσταρά και τα ποσοστά

Τελικά αφού δεν τόλμησαν να δώσουν στη δημοσιότητα τη μέτρηση που -δεν- είχαν, το έριξαν στην από στόματος διάδοση φήμης ότι "ο Αναγνωσταράς είναι πρώτος με διαφορά και θα βγει από τον πρώτο γύρο με 52%, ο Σαλεσιώτης δεύτερος και ο Γραμματικόπουλος τρίτος με κάτω από 20%".

Κάνουν δε το εξής "σατανικό" κόλπο, τηλεφωνούν σε πρόσωπα που ξέρουν ότι δεν ψηφίζουν το συνδυασμό τους π.χ. φίλους του ΚΚΕ ή της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ και μετά το ευγενικό "καλή επιτυχία εγώ ξέρεις ψηφίζω Βασιλείου ή Γκιόλα" που εισπράττουν, τους ξεφουρνίζουν τη "μαϊμού" δημοσκόπηση.

Φυσικά δεν πείθουν αλλά όλο και κάποια συζήτηση γίνεται.

Λοιπόν για τους έχοντες κοινό νου, αν στη χειρότερη περίπτωση Βασιλείου και Γκιόλας πάρουν 15% μένει ένα 85% να μοιραστούν οι άλλοι τρεις.

Επομένως αν ο Αναγνωσταράς πάρει 52% τότε Γραμματικόπουλος και Σαλεσιώτης θα μοιραστούν το υπόλοιπο 33%.

Υπάρχει λογικός άνθρωπος που να το πιστέψει;

Ο Σαλεσιώτης μόλις πριν ένα χρόνο στις Βουλευτικές εκλογές είχε πάρει στο νέο διευρυμένο Δήμο Ναυπλιέων με μονοσταυρία 2.217 ψήφους με Μανιάτη στους 4.057 και τους άλλους τρεις υποψήφιους στους 2.319.

Πιστεύει κανείς ότι δεν θα πάρει πάλι τους περσινούς δικούς του και τους μισούς τουλάχιστον από τους άλλους του ΠΑΣΟΚ;

Περνάει λοιπόν άνετα το 20% και μπορεί να φτάσει στο 25%.

Πάμε στο Γραμματικόπουλο που την τελευταία φορά που κατέβηκε σε εκλογές στον παλιό Δήμο Ναυπλίου και με πολύ λιγότερους ψηφοφόρους είχε πάρει 1.400 ψήφους στο Ναύπλιο.

Αν λάβουμε υπόψη το ότι εδώ και ένα τουλάχιστον χρόνο αντιπολιτεύεται το σημερινό Δήμαρχο και εισπράττει από τη φθορά του, ότι "οργώνει" την περιφέρεια μήνες τώρα, το γεγονός ότι "κατεβάζει" αξιόλογο ψηφοδέλτιο σε όλα τα διαμερίσματα, παρουσίασε ρεαλιστικό πρόγραμμα και θέσεις και είναι το μόνο πραγματικά υπερκομματικό ψηφοδέλτιο το ποσοστό του ξεκινάει πολύ πάνω από το 20%.

Προσωπικά πιστεύω ότι ξεκινάει από το 25% και δεν θα είναι έκπληξη αν περάσει το 30%.

Επειδή οι "γκαλοπολογούντες" ξεχνάνε την οργή του κόσμου για την οικονομική κατάσταση που τα κόμματα εξουσίας, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μας χάρισαν ας κρατούν μικρό καλάθι για τα ποσοστά τους.

Όσο και αν επενδύουν στην πόλωση, οι διεργασίες και ανατροπές στην κοινωνία θα φανούν στην κάλπη.

Θέλετε και το ποσοστό του Αναγνωσταρά; στο 30 με 35%.

Κρατείστε τα ποσοστά, μόλις μια βδομάδα έμεινε και θα δούμε.

Και επειδή είμαι σίγουρος ότι οι λογής ειδικοί ούτε αυτό γνωρίζουν να τους πω ότι τα έγκυρα για όλο το Δήμο Ναυπλιέων θα είναι 20 με 21.000.