Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Για το Ν.Ο.ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Παραθέτω με τη σειρά:
1ον Ανακοίνωση του ΝΟΝαυπλίου
2ον Σχόλιο του Blog
3ον Απάντηση του Προέδρου του ΝΟΝαυπλίου
4ον Ανταπάντηση του Blog

1ον  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ιστορία του ΝΟΝ ξαναζωντανεύει
Οι προσπάθειες του Ναυτικού Ομίλου Ναυπλίου και της Λέσχης Φίλων του ΝΟΝ να ξαναγυρίσουν οι εγκαταστάσεις στη θέση «Όμιλος» πάλι στην ευθύνη και διαχείριση του Σωματείου, άρχισαν να καρποφορούν. Συγκεκριμένα, μέλη του ΝΟΝ και της Λέσχης των Φίλων καθάρισαν από κάθε λογής σκουπίδια την περιοχή, έπλυναν ακαθαρσίες και σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού προσπάθησαν να διατηρούν το χώρο καθαρό. Έτσι, πολλοί νέοι και ηλικιωμένοι Ναυπλιώτες, αλλά και πλήθος επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το μπάνιο τους εκεί.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Ναυπλίου ευχαριστεί θερμά για τις προσπάθειες αυτές τα μέλη του σωματείου που συμμετείχαν και ιδιαιτέρως το φίλο Γιάννη Μακρή, που πρωτοστάτησε στο συντονισμό όλων των ενεργειών. Πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια ήταν επίσης ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ Νίκος Χουντάλας και ο δήμαρχος Ναυπλίου κ. Παναγιώτης Αναγνωσταράς, ο οποίος διέθεσε τα συνεργεία και επέβλεψε ο ίδιος τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου από τη θέση «Μπανιέρες» μέχρι τη θέση «Όμιλος».
Ο ΝΟΝ τους ευχαριστεί όλους θερμά και υπόσχεται ο χώρος – μετά την οριστική του παραχώρηση στο σωματείο – να ανακτήσει την παλιά του αίγλη και χρήση προς όφελος της νεολαίας και της ναυπλιακής κοινωνίας γενικότερα.

2ον  Ξαφνικά, είκοσι μέρες πριν από τις εκλογές, ένας ιστορικός σύλλογος, ο Ναυτικός Όμιλος Ναυπλίου, θυμήθηκε να γεμίσει τα ΜΜΕ με ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Ναυπλίου κ. Παναγιώτη Αναγνωσταρά "ο οποίος διέθεσε τα συνεργεία και επέβλεψε ο ίδιος τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου από τη θέση «Μπανιέρες» μέχρι τη θέση «Όμιλος»".

Τι λέτε ρε παλληκάρια; τέσσερα χρόνια δεν μπορούσατε να τον ευχαριστήσετε; παραμονές των εκλογών δεν καταλαβαίνετε ότι αυτή σας η παρέμβαση χρησιμοποιείται σαν άλλοθι για  το ανύπαρκτο έργο του; και για να έχουμε καλό ερώτημα, από που "διέθεσε τα συνεργεία"; μήπως από την επιχείρησή του; ή μήπως τα πλήρωσε από την τσέπη του;

Περισσότερη σοβαρότητα δεν βλάπτει κύριε Πρόεδρε του ΝΟΝ  γιατί από αυτό το σύλλογο έχουν περάσει χιλιάδες Ναυπλιωτάκια, όπως και ο υπογράφων.
3ον  ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Ν.Ο. ΝΑΥΠΛΙΟΥ. Η ΜΑΚΡΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ . ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΘΑ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ Ν.Ο.Ν ΜΟΝΟ 18 ΜΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ, ΙΔΙΩΤΕΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΝΟΜΑΡΧΕΣ,ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΛΠΚΛΠ. ΤΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ.
 ΩΣ ΠΑΛΙΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ Ν.Ο.Ν. ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ "ΟΜΙΛΟΥ" ΣΤΗΝ  ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Ν.Ο.Ν.. ΑΛΛΩΣΤΕ Ο Ν.Ο.Ν. ΗΤΑΝ ΠΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟ.
ΤΟ "ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΡΓΟ" ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΑΝ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ  ΕΠ' ΑΥΤΟΥ.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ν.Ο.Ν  ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ , ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗ ΝΑΥΠΛΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΣ,
ΤΕΛΟΣ ΩΣ ΠΑΛΙΟ ΝΑΥΠΛΙΩΤΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Ν.Ο.Ν. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ,
Υ.Γ. ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΛΟ  ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΩΣ Ν.Ο.Ν. ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΟ Ν.Ο.Ν. ΩΣ ΠΑΛΙΟ ΝΑΥΠΛΙΩΤΑΚΙ.

4ον  Η ανταπάντηση του blog:
Κατ΄αρχήν το blog δεν είναι ενημερωτικό για να αναρτά ειδήσεις, το κάνουν αυτό άλλα blogs και ιστοσελίδες με μεγάλη επιτυχία. Εγώ, όπως λέει και στην επικεφαλίδα, σχολιάζω θέματα της επικαιρότητας που κατά τη γνώμη μου έχουν ενδιαφέρον για τους αναγνώστες του blog.


Επομένως δεν καταλαβαίνω προς τι η ειρωνική διάθεση προς το πρόσωπό μου, που φυσικά γνωρίζετε, λες και ο κάθε πολίτης είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει το πότε εσείς αναλάβατε Πρόεδρος και αν έχετε ευχαριστήσει κατά καιρούς πρόσωπα που έχουν ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ και εκ της θέσεώς τους οφείλουν να ενεργούν αναλόγως.

Επί της ουσίας του σχολίου μου δεν λέτε τίποτα. Και για το χρόνο που επιλέξατε να ευχαριστήσετε το Δήμαρχο αλλά και κυρίως για την ανακρίβεια της ανακοίνωσής σας όσον αφορά την διάθεση και επίβλεψη των συνεργείων.


Μπορούσατε να πείτε απλά το πότε, που βρίσκεται εύκολα, αλλά και ότι ο καθαρισμός έγινε από μέλη και φίλους του Ομίλου που αποκλειστικά θα έπρεπε να ευχαριστήσετε.

Ο Αναγνωσταράς που κολάει εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω. Μήπως ήρθε το απορριμματοφόρο να μαζέψει τα σκουπίδια που είχατε συγκεντρώσει και αυτό το θεωρείτε "χάρη" και θα έπρεπε να τον ευχαριστήσετε δημόσια;

Επειδή είσαστε παλληκάρια ειλικρινά δεν το περίμενα από σας.

Μπορούσατε να πείτε ότι δεν υπήρχε πρόθεση στην ανακοίνωσή σας και να τέλειωνε εκεί.

Στην "πρεμούρα" σας όμως να απαντήσετε απαξιωτικά για μένα αποκαλύψατε και ότι συζητάτε ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ "ΟΜΙΛΟΥ" ΣΤΗΝ  ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Ν.Ο.Ν..

Συμφωνώ απολύτως, όμως αυτό το "εκμετάλλευση" όταν ακούγεται από μόνο του δημιουργεί ένα θέμα, δεν νομίζετε;

Τελειώνω, γιατί ήδη κούρασα τους αναγνώστες μου, με δυο παρατηρήσεις:

1η  Όταν αναλαμβάνετε διοίκηση σε ένα αθλητικό σύλλογο θα δέχεστε και κριτική όπως κάνατε και εσείς στους προκατόχους σας. 

2η  Απευθύνομαι προσωπικά σε σένα Τάσο Κούτρη, που μου έκανες την τιμή να απαντήσεις.

Η σοβαρότητα αφορά στην εξηντάχρονη ιστορία του Ομίλου και στο πρόσωπο του Προέδρου του που θα πρέπει να είναι προσεκτικός στις δημόσιες ανακοινώσεις του.

Δεν έχει αιχμή για σένα Τάσο Κούτρη.

Άλλωστε το μόνο αντικειμενικό κριτήριο που έχει η Ναυπλιακή κοινωνία για να κρίνει, ή αναγνωρίζω εγώ σε αυτήν, είναι το ότι εσύ είσαι λίγο πιο χοντρός από μένα και εγώ λίγο πιο ψηλός από σένα.

Όλα τα άλλα είναι κουτσομπολιό και υποκειμενικές αντιλήψεις που δεν έχουν θέση στο δημόσιο διάλογο και δεν με αφορούν.

Ας βάλουμε και ένα κουίζ για την απάντηση που είμαι σίγουρος ότι θα έρθει γρήγορα.

Τι διαφορά  στην τιμή έχει η πετσέτα από το μπουρνούζι;