Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Θράσος και κοροϊδία για να κλέψεις ψήφους

Αντιγράφω και προσυπογράφω την ανάρτηση του press-argolida από το σημερινό Ριζοσπάστη

Στα 300 ευρώ (κι αυτά με προϋποθέσεις!) αποτιμάει την αξιοπρέπεια χιλιάδων απόμαχων της δουλειάς ο πρωθυπουργός
Ρεσιτάλ «μαυρογιαλουρισμού» τρεις βδομάδες πριν τις κάλπες του Νοέμβρη έδωσε ο πρωθυπουργός. Αφού έκοψε μισθούς και συντάξεις, τα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα, αφού καταδίκασε χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους σε συνθήκες εξαθλίωσης και οδήγησε τα λαϊκά νοικοκυριά σε πτώχευση, χτες έδωσε την «υπόσχεση» ότι το Δεκέμβρη, δηλαδή μετά τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, θα δώσει ένα «έκτακτο βοήθημα» (ακαθόριστου χρηματικού ύψους) σε 500 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους!
Στο «εμπόριο ελπίδας» και εξαπάτησης του λαού, ο πρωθυπουργός μοίρασε ανέξοδες υποσχέσεις και για «πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων», έχοντας ήδη μετατρέψει εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς σε φτηνή καύσιμη ύλη για το κεφάλαιο, με προίκα 2,6 δισ. ευρώ από τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Με εμφανή το φόβο ότι ο λαός θα την τιμωρήσει στις εκλογές, η κυβέρνηση εξαπολύει στην τελική ευθεία μια προκλητική προπαγάνδα εξαπάτησης, με ενορχηστρωτή τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, μιλώντας χτες από το Περιστέρι, επιδόθηκε σε ακατάσχετη ψηφοθηρία, υποσχόμενος ελεημοσύνη σε μια μερίδα των συνταξιούχων, που έχουν ήδη υποστεί συνολική μείωση των συντάξεών τους κατά 15% από τα μέτρα του μνημονίου.
Το μέγεθος της κοροϊδίας γίνεται αντιληπτό αν προσθέσει κανείς τα εξής στοιχεία: Το «έκτακτο βοήθημα» προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, «θα δοθεί εφάπαξ το Δεκέμβριο μαζί με τη σύνταξη» και αν τελικά αποδοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει «ανώτατο όριο τα 300 ευρώ» και θα «θεσπιστούν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια» για τη χορήγησή του! Με άλλα λόγια, ο πρωθυπουργός αποτιμάει στα 300 ευρώ την ψήφο και την αξιοπρέπεια των απόμαχων της δουλειάς.
Για να διασκεδάσει μάλιστα τις εντυπώσεις, ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το «φιλοδώρημα» προς τους χαμηλοσυνταξιούχους σαν «μια πρώτη συμβολική κίνηση» και σαν «ελάχιστο φόρο τιμής στους χαμηλοσυνταξιούχους που σήκωσαν μεγάλο βάρος»! Εφτασε μάλιστα στο σημείο να θριαμβολογήσει ότι «η συνέπειά μας είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους κάνουν παιχνίδια με τη φωτιά τώρα με τις εκλογές».