Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Στον απόηχο της ολοκλήρωσης των συνδυασμών

Τελικά "κατάφεραν", όσοι είχαν ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιοι, να κλείσουν συνδυασμούς και πάμε πια στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Αν δούμε μερικά στατιστικά στοιχεία θα διαπιστώσουμε ότι οι υποψήφιοι Σύμβουλοι όλης της Αργολίδας είναι περίπου 2.000 κάτι που σημαίνει ότι ένας στους πενήντα από τους κατοίκους του Νομού θα είναι υποψήφιος και οι ψήφοι που αναλογούν στον καθένα είναι περίπου 35!.

Αν θέλουμε να κάνουμε και αξιολόγηση της ποιότητας των υποψηφίων, όχι με ρατσιστική διάθεση αλλά με πραγματική δυνατότητα προσφοράς, τότε καταλήγουμε εύκολα στο συμπέρασμα ότι η ποσότητα θα φάει την ποιότητα.

Είναι απλό, κάποιοι άξιοι και ικανοί να προσφέρουν, θα μείνουν έξω από τα προσεχή Συμβούλια γιατί θα χάσουν ψήφους από τον κουμπάρο και το φίλο υποψηφίου που τον βάλαμε υποχρεωτικά για να συμπληρωθεί ο συνδυασμός.

Είναι δε τέτοια η "σύγχυση" που επικρατεί ώστε η ποσότητα των υποψηφίων χρησιμοποιείται σαν μέσο για να αναδειχτεί η υπεροχή κάποιου συνδυασμού από τους άλλους πριν από τις εκλογές.

Στη σημερινή της έκδοση η εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ που εκδίδει ο κ. Πολύδωρος Δάκογλου γράφει πρωτοσέλιδα: "Αν ο αριθμός των υποψηφίων ήταν ενδεικτικός και του αριθμού των ψήφων που λαμβάνει κάθε συνδυασμός, τότε Δήμαρχος στο Ναύπλιον επανεκλέγεται ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς. Συγκρότησε το πληρέστερο ψηφοδέλτιο έναντι όλων των άλλων αντιπάλων του, με 138 υποψηφίους".

Καταπληκτική σύνταξη που περιλαμβάνει το αν, το ενδεικτικός και το επανεκλέγεται σαν συμπέρασμα.

Ξεκινά η πρόταση με υποθετικό λόγο και καταλήγει σε συμπερασματικό! "ράβδος εν γωνία άρα βρέχει".

Σε αυτά είναι πρώτος ο κ. Δάκογλου, αλλά μακρυά από μας γιατί το ζητούμενο για μας είναι να "βγουν" άνθρωποι που να μπορούν να πάνε τον τόπο μας πιο μπροστά και να γίνει η ζωή μας καλύτερη.

Ελπίζουμε αυτή η "τραγελαφική" κατάσταση με τους συνδυασμούς να διορθωθεί στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.