Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Φαινόμενα χειραγώγησης της ψήφου

Γράψαμε είδη για εκφοβισμούς σε υποψηφίους να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους από συνδυασμούς και επισημαίνουμε δυο νέα φαινόμενα που έχουν εισβάλλει στην προεκλογική "τακτική" ορισμένων υποψηφίων.

-- 1ον έχουμε τα περιβόητα "γκάλοπ" που χρησιμοποιούνται για να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους.

Κυκλοφορούν και δίνονται κάποια ποσοστά, από αυτόν που πληρώνει, και χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για να πιεστούν ψηφοφόροι, αφού η εκλογή για τον συνδυασμό είναι σίγουρη και επομένως η αντιμετώπιση μετά θα είναι η ανάλογη αν δεν υποκύψουν.

Το καταγγέλλει επίσημα ο Σωτήρης Κωτσοβός στο Άργος αφήνοντας αιχμές ότι θύμα αυτής της τακτικής έπεσε και η ΝΔ στην απόφασή της να επιλέξει τον Δημήτρη Καμπόσο αντί των υποψηφίων που συμμετείχαν στη κομματική διαδικασία.

Παρόμοιο φαινόμενο αναμένεται και στο Ναύπλιο αφού οι ψίθυροι που κυκλοφορούν σαν εμπιστευτικοί, θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή, τελευταία μέρα δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων, επίσημοι με την ανακοίνωση "στοχευμένης" δημοσκόπησης ώστε να μην προλάβουν, λόγω του Νόμου, να απαντήσουν οι άλλοι συνδυασμοί και έτσι να μείνουν οι εντυπώσεις και "πεδίο λαμπρόν" για τα περαιτέρω.

Πάντως, απ΄ότι μαθαίνουμε, έχουν λάβει τα μέτρα τους οι άλλοι συνδυασμοί και είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο να φτάσουν με κάθε ένδικο μέσο μέχρι την ακύρωση της υποψηφιότητας του συνδυασμού.

--2ον Ξαφνικά, είκοσι μέρες πριν από τις εκλογές, ένας ιστορικός σύλλογος, ο Ναυτικός Όμιλος Ναυπλίου, θυμήθηκε να γεμίσει τα ΜΜΕ με ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Ναυπλίου κ. Παναγιώτη Αναγνωσταρά "ο οποίος διέθεσε τα συνεργεία και επέβλεψε ο ίδιος τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου από τη θέση «Μπανιέρες» μέχρι τη θέση «Όμιλος»".

Τι λέτε ρε παλληκάρια; τέσσερα χρόνια δεν μπορούσατε να τον ευχαριστήσετε; παραμονές των εκλογών δεν καταλαβαίνετε ότι αυτή σας η παρέμβαση χρησιμοποιείται σαν άλλοθι για  το ανύπαρκτο έργο του; και για να έχουμε καλό ερώτημα, από που "διέθεσε τα συνεργεία"; μήπως από την επιχείρησή του; ή μήπως τα πλήρωσε από την τσέπη του;

Περισσότερη σοβαρότητα δεν βλάπτει κύριε Πρόεδρε του ΝΟΝ  γιατί από αυτό το σύλλογο έχουν περάσει χιλιάδες Ναυπλιωτάκια, όπως και ο υπογράφων.