Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ο Καλλικράτης στο Ναύπλιο

Αν στο Άργος τα πράγματα είναι δύσκολα τότε στο Ναύπλιο μάλλον είναι τραγικά.

Που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς.

Χωρίς πολιτική, πρόγραμμα, στρατηγική, χωρίς ικανά στελέχη (μέχρι αποδείξεως του εναντίου), με αργούς ρυθμούς όλοι τρέχουν πέρα δώθε να μπαλώσουν τις απαιτήσεις του Καλλικράτη.


Και αν οι άλλοι Δήμοι έχουν δικαιολογία ότι άλλαξαν οι Δήμαρχοι ο Δήμος Ναυπλίου και ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς δεν έχουν καμία.

Γιατί και τις αλλαγές του Καλλικράτη γνώριζαν και το Δήμο που κυβερνούσαν επί οκτώ χρόνια γνώριζαν και τα πρόσωπα αιρετά και μόνιμα γνώριζαν αλλά και το χρόνο είχαν από τις 15 Νοεμβρίου να προετοιμαστούν.

Επομένως το ζητούμενο είναι γιατί δεν προετοιμάστηκαν.

Ο καθένας ας δώσει την ερμηνεία του, εμείς μήνες τώρα τα γράφαμε για την κόπωση και ανεπάρκεια του Παναγιώτη Αναγνωσταρά.

Θέλετε κάτι χειροπιαστό; Ανατρέξτε στο Νόμο και τις εγκυκλίους του Υπουργείου για το αν τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα που έχουν την υποχρέωση οι Δήμοι να εφαρμόσουν.

Θα το κάνουμε εμείς αν χρειαστεί.

Ένα παράδειγμα, ο Δήμαρχος απαντά στην εφημερίδα ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ σε εμπεριστατωμένο άρθρο για τα χρέη των Δήμων με πηγή της Τράπεζα της Ελλάδος ότι το χρέος του παλιού Δήμου Ναυπλίου είναι μόνο 800 τόσες χιλιάδες ευρώ ενώ από τις 3 Ιανουαρίου έπρεπε να έχει υπογραφεί το πρωτόκολλο για την οικονομική κατάσταση που παραλαμβάνει από τη συνένωση και επομένως να γνωρίζει επακριβώς την οικονομική κατάσταση του νέου πλέον Δήμου και όλων των Νομικών Προσώπων τους που είναι και το ζήτημα ουσίας.

Τρέχουν τελευταία ώρα να φτιάξουν την απαράδεκτη ιστοσελίδα του Δήμου για την οποία τόσες διαμαρτυρίες έχουν ακουστεί και την οποία πρέπει να έχουν έτοιμη μέχρι το τέλος Μαρτίου (όπως προβλέπει ο Νόμος) γιατί ο Δήμος δεν θα μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτήν και βγαίνει ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος να μας αναγγείλει ότι ετοιμάζουν νέα.

Με ποια διαδικασία έγινε η ανάθεση; ποιο θα είναι το κόστος;

Ποιοι θα είναι Ειδικοί Σύμβουλοι του Δημάρχου; Μήπως τα ονόματα που ακούγονται; Σε τι θα συμβουλεύουν το Δήμαρχο για να τους πληρώνει ο Δημότης;

Γιατί δεν έγινε το ίδιο όπως στο Δήμο Άργους;

Αυτά έτσι για αρχή αλλά και για να γνωρίζουν όλοι ότι είμαστε διατεθειμένοι να μην κρύβουμε τίποτα από αυτά που θα βλέπουμε και ακούμε.