Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Οι προθεσμίες τρέχουν, οι Δήμοι τι κάνουν;

Το καλαμπούρι με τα οικονομικά των Δήμων έχει τελειώσει από καιρό.

Μερικοί ακόμη δεν το έχουν καταλάβει ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ή ακόμα χειρότερα έχουν άγνοια.

Πρόβλημά τους βέβαια γιατί εμάς ενδιαφέρει η αλήθεια, η διαφάνεια και ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο.

Δείτε λοιπόν την υποχρέωση των Δήμων να καταχωρήσουν τα οικονομικά τους στοιχεία στη βάση οικονομικών δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών τις ημερομηνίες και τις ποινές που προβλέπονται.

'Οποιος Δήμος είναι συνεπής ας το ανακοινώσει γιατί εμείς ψάξαμε και δεν βρήκαμε κανένα στοιχείο για κανένα Δήμο της Αργολίδας κάτι που σημαίνει ότι θα αρχίσουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ,

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ &

ΗΛ/ΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ     

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΟΤΑ     
ΤΜΗΜΑ  ΟΙΚΟΝ. Δ/ΣΗΣ ΟΤΑ 

 Αθήνα    11      Ιανουαρίου 2011

Αριθμ. Πρωτ.: οικ.458

ΠΡΟΣ: τους δήμους της χώρας

Αριθμ. Εγκυκλίου: 4
.............
Οι δήμοι θα πρέπει να καταχωρήσουν στην βάση οικονομικών δεδομένων άμεσα και μέχρι την 20η Ιανουαρίου 2011, τα μηνιαία οικονομικά τους στοιχεία που αφορούν στους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του έτους 2010, όπως αυτά καθορίζονται με την εγκύκλιο 2/61968/0094/17-9-2010 του Γ.Λ.Κ., σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3845/2010. Παράλληλα, μέχρι την 20η Φεβρουαρίου 2011 θα πρέπει να ενσωματωθούν στη βάση δεδομένων τα στοιχεία με τις εκτιμήσεις ως προς τα απολογιστικά στοιχεία (προσωρινός απολογισμός) για το έτος 2010.
.............

- Η μη ενσωμάτωση ή η καθυστέρηση ενσωμάτωσης στη βάση των οικονομικών στοιχείων από τους δήμους, επισύρει επίσης, κατά περίπτωση, τις ακόλουθες κυρώσεις :

α) Παρακρατείται και δεν αποδίδεται στο δήμο η μηνιαία τακτική επιχορήγηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, για όσο χρόνο καθυστερεί η ενσωμάτωση των στοιχείων στη βάση (άρθρο 7, παρ.5 π.δ 113/2010)
β) Επιβάλλεται πρόστιμο σε βάρος του δήμου που ανέρχεται από πέντε τοις εκατό (5%) έως δεκαπέντε τοις εκατό (15%) των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π) του άρθρου 259 του ν.3852/2010, ανάλογα με τη συχνότητα και τη βα­ρύτητα της παράβασης, το οποίο παρακρατείται κατά την κατανομή των Κ.Α.Π. του επόμενου έτους.
...........

Φυσικά και θα επανέλθουμε.