Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Οι υπερβολές από το κόψιμο μιας πίτας

Μας πρήξανε με την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η συμμετοχή στην κοπή της πίτας ΟΝΝΕΔ και ΝΟΔΕ της ΝΔ με παρουσία πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος και πρωτόγνωρη παρουσία της νεολαίας και σύνθημα η νίκη είναι κοντά.

Επικοινωνιακά η επιτυχία όντως είναι μεγάλη, ας όψονται τα "ελεγχόμενα;" μέσα ενημέρωσης και η "βαριεστημάρα" όσων πιθανώς θα ήθελαν να αντιπαρατεθούν (μπορεί να θέλουν να τα έχουν καλά στο μέλλον) των άλλων που η οικονομική δυσπραγία τους κάνει να σιωπούν.


Και εσένα ρε Avriane τι σε νοιάζει;

Δεν μπορώ ρε παιδιά να τρώω συνέχεια το κουτόχορτο που μας σερβίρουν και να θέλουν να το καταπιούμε και αμάσητο.

Είδα video και φωτογραφίες από την εκδήλωση στο Panazis Royal και έριξα μια ματιά σε αντίστοιχες εκδηλώσεις πριν από τις πρόσφατες εκλογές υποψηφίων και πραγματικά ούτε το ένα τρίτο δεν παραβρέθηκαν στην κοπή της πίτας.

Εκατόν πενήντα με διακόσια άτομα ήταν όλα-όλα οι ίδιοι γνωστοί εδώ και είκοσι χρόνια που γυροφέρνουν στις θέσεις εξουσίας.

Ούτε καινούργια πρόσωπα και μάλιστα πολλές και ηχηρές απουσίες κυρίως από την περιοχή του Άργους και της Ερμιονίδας.

Που ήταν η νεολαία που έδωσε δυναμικό "παρών" σύμφωνα με τις ανακοινώσεις;

Αν δείτε εσείς νεολαίους στο video από την εκδήλωση εγώ θα ζητήσω συγνώμη.

Καλό είναι τα κόμματα εξουσίας να δίνουν ελπίδα και προοπτική στο λαό αλλά να με συγχωρείται αυτό που είδαμε ήταν μια "μάζωξη" που ευλόγησε τα γένια εαυτών και αλλήλων και βέβαια του αρχηγού γιατί από αυτόν εξαρτώνται όλα και η τύχη των ίδιων.

Σταματώ εδώ με μια επισήμανση.

Καλά τα τοπικά ΜΜΕ έχουν τους δεσμούς και τις ανάγκες τους, τα blogs όμως τι ρόλο παίζουν να αναπαράγουν αβασάνιστα και ασχολίαστα ότι τους στέλνουν για ανάρτηση;

Όπως την καθημερινή πλέον ανακοίνωση-δήλωση του Βουλευτή Γιάννη Ανδριανού περί κινητοποίησης "όλου του Ελληνισμού" για την εκκλησιά του Άι Γιάννη στο Άργος που κάηκε.

Εντάξει και μεις Χριστιανοί Ορθόδοξοι βαπτιστήκαμε δεν θα μας πονούσε λιγότερο χωρίς την ανακοίνωση του Βουλευτή.

Άλλωστε μπορεί να κάνει μια ερανική επιτροπή, με πρώτο καταθέτη τον ίδιο, για την αποκατάσταση του Ναού.

Καταλάβατε γιατί φωνάζω; γιατί θέλω να ξέρουν ότι δεν είμαστε όλοι έτοιμοι να θυσιάσουμε τη νοημοσύνη μας στα όποια κομματικά συμφέροντα που από καιρό έχουν πάρει διαζύγιο από το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον όσο και αν "σκούζουν" γι΄αυτά.