Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

"Δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε" κ. Γιάννη Μανιάτη

Αγαπητέ Γιάννη Μανιάτη, κατανοώ απόλυτα τη δραστηριότητά σου ως Βουλευτού Αργολίδας και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και το βομβαρδισμό των ΜΜΕ με δηλώσεις και δράσεις σου.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η υπέρβαση που κάνεις, ακόμα και για έναν αυθεντικό Πασόκο παλαιάς κοπής, να απαντάς ειρωνικά και κομπάζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφουν το ΠΑΣΟΚ και θέλουν να κάνουν αυτά που ήδη εσείς έχετε ξεκινήσει να κάνετε.


Ακόμα και έτσι να είναι, φίλε μου Γιάννη, δηλαδή να αντιγράφονται κάποιες θετικές θέσεις του ενός από τον άλλο, είναι απόλυτα θεμιτό, εκτός αν πιστεύεις στην παρθενογένεση, σημασία όμως έχει ο βαθμός αξιοπιστίας και η θέληση για υλοποίηση των θέσεων και προτάσεων.

Είναι όμως έτσι; ας απαντήσουν περισσότερο ειδικοί και ενδιαφερόμενοι από τον Prefadoro.

Ο Prefadoros όμως μπορεί να σου πει ευθέως, όταν έχετε κατ΄εξακολούθηση κοροϊδέψει τον Ελληνικό λαό, όταν άλλα του τάζετε κάθε φορά και άλλα κάνετε, όταν αντί της Σοσιαλιστικής Αλλαγής που παιανίζατε τον οδηγήσατε στο ΔΝΤ, όταν γυρίσατε τα εργασιακά δικαιώματα δεκάδες χρόνια πίσω, όταν εξαθλιώσατε οικονομικά -και συνεχίζετε- χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας, όταν συνταξιούχοι εκλιπαρούν για τα φάρμακά τους, όταν τα παιδιά μας φεύγουν αηδιασμένα, άνεργα και ταπεινωμένα στη νέα ξενιτιά, όταν έχετε παραδώσει την κυριαρχία της χώρας στους τοκογλύφους δανειστές, όταν "κλέψατε" τον ιδρώτα του εργαζόμενου λεηλατώντας τα Ασφαλιστικά Ταμεία, όταν έχετε αφαιρέσει το χαμόγελο και την ελπίδα από τους πολίτες, όταν αυτοκτονούν άνθρωποι και χιλιάδες ζουν στους δρόμους, όταν κυβερνήσατε για τόσα χρόνια, όταν..., όταν..., όταν...,

Ε, τότε "Δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε" κ. Γιάννη Μανιάτη.

Και κάτι ακόμη, εσείς ο ίδιος κ. Μανιάτη, την ίδια μέρα, δηλώνετε στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ:

"Η σκληρή πραγµατικότητα απέδειξε πως τα εύκολα λόγια περί επαναδιαπραγµάτευσης και ισοδύναμων, μέτρων στερούνταν πραγματικής πολιτικής βάσης και δηµιουργούσαν µόνον εντυπώσεις. Η κοινωνία πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια για να µπορεί να δίνει τον αγώνα της..."

Τώρα το καταλάβατε; τώρα τα θυμηθήκατε; ποιος τα έλεγε αυτά προεκλογικά;

Μήπως με αυτές τις "εντυπώσεις" μας πήρατε την ψήφο και (συγ)κυβερνάτε σήμερα;

Και η αποθέωση:

"Είναι ανάγκη να πάψουµε να αναπαράγουµε τη µιζέρια γύρω από το µνηµόνιο. Είναι κάτι πολύ στενό σε σχέση µε ένα εθνικό όραµα, µε µια εθνική στρατηγική που θα οδηγεί την Ελλάδα μπροστά..."

Έχεις δίκιο Γιάννη μου, με μαλακίες όπως το μνημόνιο θα ασχολούμαστε τώρα, σημασία έχει το όραμα, με εμένα μπροστάρη.

Χρειάζεται να προσθέσω τίποτα άλλο;

*** Τα κείμενα στην ιστοσελίδα του Γιάννη Μανιάτη, εδώ.

*** Προηγούμενη ανάρτηση του Prefadorou σχετικά με το θέμα του Ταμείου Γενεών, εδώ: "Η πρωτοποριακή ιδέα" του Γιάννη Μανιάτη και του ΠΑΣΟΚ