Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Prefadoros βάζει στοίχημα με τον Αντώνη Σαμαρά

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ, επειδή έχουμε την ίδια ακριβώς ηλικία φαντάζομαι θα θυμάσαι ότι στα χρόνια της πιτσιρικαρίας μας, τέλη 50 αρχές 60, και για να πείσουμε κάποιον ή όλη την παρέα, μετά από διαφωνίες και τις όποιες διαφορετικές απόψεις για κάποιο θέμα, τελευταίο επιχείρημα-καταφύγιο ήταν η φράση, "βάζεις στοίχημα";


Στη φτωχική δική μου παρέα, κατά το πλείστον, σημασία δεν είχε τόσο το αντάλλαγμα σε περίπτωση νίκης όσο η απόδειξη για το ποιος έχει δίκιο.

Άλλωστε και το στοίχημα περιοριζόταν σε "χαρτάκια" που έλειπαν από κάποια συλλογή, μερικές "γυαλένιες", μπορεί καμιά σβούρα αλλά και κανένα τεύχος περιοδικού με "γυμνά" μέχρι το γόνατο, δεν είμαστε δα και αγιόπαιδα.

Τώρα που βρίσκεσαι στο τιμόνι αυτής της χώρας και του λαού, στη δύσκολη συγκυρία με κουρασμένους και πολλούς ήδη εξουθενωμένους, γνωρίζεις πολύ καλά ότι ακόμα περισσότερα μέτρα, σαν αυτά που ετοιμάζεσαι να πάρεις, θα είναι η ταφόπλακα για όλους.

Είπες ότι τα μέτρα ύψους 11,9 δις θα είναι τα τελευταία, είπες ότι αμέσως μετά αρχίζει η ανάπτυξη οι διαρθρωτικές αλλαγές και αποκρατικοποιήσεις που θα μας οδηγήσουν στην έξοδο από το τούνελ.

Έχω γράψει και επιχειρηματολογήσει πολλές φορές από αυτό το blog όπως βέβαια πολύ πιο αξιόλογοι, πιο ειδικοί και καλύτεροι γραφιάδες από μένα το κάνουν καθημερινά, σημασία έχει ότι πιστεύουμε ότι θα συμβεί το εντελώς αντίθετο.

Δηλαδή, μεγαλύτερη ύφεση, αύξηση της ανεργίας, κλείσιμο επιχειρήσεων και καταστημάτων και συρρίκνωση ακόμα και κλάδων της οικονομίας που άντεξαν μέχρι τώρα.

Ξέρω, θα πεις ότι αυτό θα συμβεί για λίγο και μετά θα αρχίσει η ανάπτυξη.

Το δέχομαι αλλά επιμένω, και μετά από τον υποτιθέμενο αυτό χρόνο, η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη.

Φυσικά εσύ λόγω θέσης και επιστημοσύνης γνωρίζεις πολύ περισσότερα από τον Prefadoro, όμως εγώ ως γνήσιος πρεφαδόρος δεν μπορώ παρά να σου πω, "βάζεις στοίχημα";

Το τίμημα λόγω ανισότητας δεν μπορεί να είναι π.χ. το εισόδημα ενός μηνός, γι΄αυτό σου προτείνω, αν κερδίσω εγώ εσύ θα χάσεις ένα Ευρώ, αν κερδίσεις εσύ θα χάσω τη μοναδική μου δραχμή που κράτησα από τότε.