Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ο αντιεξουσιαστής Prefadoros απαντά στους καθεστωτικούς


Άφησα επίτηδες για μέρες την ανάρτηση με τον σκουπιδότοπο της Καραθώνας γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν είναι "πιασάρικο" θέμα, αν δεν πέσει καμιά επιδημία ή πάθουμε όλοι αλλεργία ή δεν ξέρω και γω τι, δεν απασχολεί σχεδόν κανένα από τους υπευθύνους και εδώ είναι το λυπηρό, ελάχιστους από τους κατοίκους της περιοχής.


Δεν χαίρομαι που δικαιώθηκα, απλά λυπάμαι γιατί κάποιοι με ιδιοτελή συμφέροντα το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι ίδιοι είναι αμόλυντοι, έστω λίγο λερωμένοι, ενώ οι αντίπαλοι είναι μέχρι το λαιμό στο βούρκο.

Εξηγούμαι, κανένας δεν νοιάστηκε να στείλει κάποιο mail, μια παρατήρηση βρε αδερφέ, για την Καραθώνα, πολλοί όμως κατέκλυσαν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Prefadorou με μηνύματα που μυρίζουν από μακρυά σκοπιμότητα με αγιοποίηση του δικού μας και χολή για τον άλλον.

Συνηθισμένος είμαι, πολλά χρόνια τώρα ακούω τα ίδια, αν αναφέρομαι στα τελευταία είναι για να μην δώσω την ικανοποίηση ότι με στριμώξανε και με αποκάλυψαν, ότι τελικά με "νίκησαν".

Τρίχες παιδιά, ούτε καν με διαβάζετε, σίγουρα δεν με καταλαβαίνετε, είμαστε μακρυά.

Δεν είναι εγωιστικό αλλά, όταν κάνεις έναν αχταρμά για τις εντυπώσεις, με μισές αλήθειες, ψέματα, υποθέσεις και υποψίες, εμένα δεν μου λέει, λέτε, τίποτα.

Και κάτι που έχει κουραστεί το πληκτρολόγιο να γράφει, με ενδιαφέρει μόνο η εξουσία και οι θεσμικοί παράγοντες στη δημόσια παρουσία τους, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν να διαβάζω ένα κάρο μπούρδες από τα δύο στρατόπεδα που στέλνονται τα περισσότερα ανώνυμα και το κυριότερο να με προκαλούν να πάρω θέση ή να δημοσιεύσω ότι αυτοί θέλουν.

Ρε πόσες φορές θα σας το πω, δεν καταλαβαίνω από τέτοια, ότι θέλω γράφω και σε όποιον αρέσει, όποιος θέλει ας τοποθετηθεί, ας με κριτικάρει, ας με βρίσει, ας απαντήσει αν νομίζει ότι θίγεται για να επανορθώσω.

Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΔΙΚΗΣΑ σκόπιμα ή όχι και αυτό είναι που με κάνει να μην υπολογίζω τα υπόλοιπα.

Θα κάνω μια μικρή εξαίρεση, θα απαντήσω στον υποτιθέμενο επώνυμο κειμενογράφο επιστολής που στάλθηκε στα blogs και μου κάνει την τιμή, λέμε τώρα, να μου απευθύνει ερώτημα χαρακτηρίζοντας με αντιεξουσιαστή.

Γιατί ρε φίλε θα πρέπει εγώ να απολογηθώ για κάτι που σου μοιάζει σαν κατηγορία, και εντέχνως διαστρεβλώνεις, που αφορά τον Χρήστο Γραμματικόπουλο;

Από τη στιγμή που ο Γραμματικόπουλος από το 2009 που έφτιαξε το Συνδυασμό του δεν είχε μετοχές καναλιού εμένα με καλύπτει απόλυτα.

Αν είχε πριν, όταν ήταν Δημοτικός Σύμβουλος όπως και ο Νούλης Χριστόπουλος, που δεν αναφέρεις, μπορεί να ήταν νόμιμο αλλά τουλάχιστον εγώ δεν θα το έκανα.

Είναι όμως τόσο σοβαρό και τι θέλετε να αποδείξετε; ότι ο Γραμματικόπουλος είναι διαπλεκόμενος με τα κανάλια; ελάτε τώρα! όταν ο φίλος μου ο Πολύδωρος Δάκογλου από το SUPER TV καθημερινά σχολίαζε την προεκλογική κίνηση μήπως θυμάστε αν παραβίαζε τη νομοθεσία και τις αποφάσεις του ΕΣΡ υπέρ του Συνδυασμού του Παναγιώτη Αναγνωσταρά εξέχων μέλος του οποίου είναι ο σημερινός Δήμαρχος; αυτό τι ήταν;

Όταν είστε όλοι στα "κόλπα" καλό είναι να προσέχετε γιατί στο τέλος εκτίθεστε και εσείς.

Πάρτε κορόιδα και τη διαμαρτυρία πολίτη προς το κανάλι, κάποιοι τολμούν, έτσι γινόταν πάντα:

Ναύπλιο, 1-10-2010

Προς: SUPERTV, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.

Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως σας είναι γνωστό, από τις 7 Σεπτεμβρίου 2010 ισχύουν οι περιορισμοί για την προβολή υποψηφίων των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010, σύμφωνα με την εγκύκλιο αρ.21 της 3ης Σεπτεμβρίου του Νόμου 3870/2010.

Σχεδόν καθημερινά, εμφανίζετε μέσω των δελτίων του σταθμού σας ρεπορτάζ από το Ναύπλιο το οποίο επιμελείται και σχολιάζει ο εκδότης κ. Πολύδωρος Δάκογλου.

Η μονομερής, μονοδιάστατη και απροκάλυπτη πολλές φορές προπαγάνδιση ενός μόνο υποψηφίου Δημάρχου, του κ. Αναγνωσταρά, εις βάρος των άλλων υποψηφίων αλλά και της νοημοσύνης των τηλεθεατών σας, αποτελεί πρόκληση που σαφώς υπερβαίνει τη νομιμότητα αλλά και την δημοσιογραφική δεοντολογία.

Η οδηγία του Ε.Σ.Ρ. αναφέρει:

Οδηγία του ΕΣΡ για την προεκλογική περίοδο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, έχει ως εξής:

Άρθρο 1

Σκοπός - Πεδίο εφαρμογής

Η παρούσα Οδηγία έχει ως σκοπό την εφαρμογή των κανονιστικών ρυθμίσεων που ισχύουν κατά την περίοδο από 7ης Σεπτεμβρίου 2010 έως και την Κυριακή 7η Νοεμβρίου 2010 ημερομηνία διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Η ισχύς της Οδηγίας επεκτείνεται και μέχρι την Κυριακή 14η Νοεμβρίου 2010 κατά την οποία ενδέχεται να λάβει χώρα δεύτερη επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση.

Άρθρο 2

Γενικές αρχές και ειδικές διατάξεις

1. Οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί κατά τη μετάδοση των πάσης φύσεως εκπομπών (ενημερωτικών, ειδησεογραφικών, ψυχαγωγικών, σατιρικών και άλλων συναφών) που αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, οφείλουν να τηρούν τις αρχές της αντικειμενικότητας, της αμεροληψίας και της ισοτιμίας.
2. Η παρουσίαση των σχετικών θεμάτων στα δελτία ειδήσεων ή στις λοιπές εκπομπές των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών δε θα πρέπει να γίνεται και από πλευράς χρόνου κατά τρόπο που να ευνοεί ένα συγκεκριμένο συνδυασμό ή μεμονωμένους υποψηφίους. Δεν επιτρέπεται η παντός είδους άμεση ή έμμεση, δωρεάν ή με αμοιβή ή με άλλου είδους αντάλλαγμα προβολή συγκεκριμένου υποψηφίου προσώπου ή συνδυασμού, εκτός και εάν πρόκειται για πολιτική διαφήμιση συνδυασμού κατά τα οριζόμενα στις παραγράφους 5 και επόμενες του άρθρου αυτού.
3. Κατά τη μετάδοση εκπομπών ή πληροφοριών σχετικών με τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί οφείλουν να προβάλλουν τις θέσεις και τις δραστηριότητες όλων των συνδυασμών υποψηφίων τηρώντας τους κανόνες της αντικειμενικότητας, της ίσης κατανομής του χρόνου παρουσίασής τους, όπως και της ισομερούς παρουσίασής τους στις ζώνες τηλεθέασης.
4. Οι τοπικοί και δημοτικοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί οφείλουν να τηρούν αυστηρά τους όρους αντικειμενικότητας, ισομέρειας και ίσης κατανομής χρόνου της παρ. 3 και να μη μεροληπτούν υπέρ των προσώπων και των συνδυασμών που συγκροτούν την παρούσα δημοτική ή νομαρχιακή αρχή, να μην προβάλλουν προνομιακά αυτούς και να μην προβαίνουν σε συγκεκαλυμμένη διαφήμιση αυτών.
5. Απαγορεύονται οι κάθε είδους διαφημίσεις υποψήφιων περιφερειαρχών, αντιπεριφερειάρχων, δημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.

………….

Κατόπιν των ανωτέρω σας καλώ να σταματήσετε αμέσως τις τέτοιου είδους παρουσιάσεις και σχολιασμούς υπέρ του συγκεκριμένου υποψηφίου από το εν λόγω πρόσωπο και σας ενημερώνω ότι προτίθεμαι να καταφύγω στην Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων του Νόμου 3870/2010 εφόσον συνεχίσετε την ίδια τακτική.


Ξαναδιαβάστε και αυτή την ανάρτηση μπας και συνεννοηθούμε και ελαφρώσει και το mail μου:

Οι ψύχραιμοι αναγνώστες του Prefadorou γνωρίζουν ότι εκφράζω πάντα την άποψή μου χωρίς σκοπιμότητες και εμπάθειες.

Οι "άλλοι" πάλι όχι απλά το αντίθετο αλλά και ότι ο Prefadoros περίπου κρύβεται πίσω από κάθε τι που συμβαίνει εναντίον τους.

Οι ανόητοι μπερδεύουν την αυτονόητη κριτική, στην κάθε εξουσία, ενός πολίτη blogger, με την διαστροφή περί πολιτικής που έχουν στο μυαλό τους.

Έτσι θεωρούν μαγκιά την επιβολή με κάθε ανέντιμο μέσο επί του αντιπάλου και δεν νοιάζονται καθόλου για το αποτέλεσμα τέτοιων "πολιτικών" στην ίδια τους τη ζωή, την πόλη τους και το μέλλον των παιδιών τους.

Τους αρκεί η αυτοϊκανοποίηση ότι κέρδισαν τον αντίπαλο.

Έτσι, "ανακαλύπτουν" εχθρούς τους οποίους, με κάθε τρόπο προσπαθούν είτε να φιμώσουν, είτε να χειραγωγήσουν με απειλές και συκοφαντίες.

Μάταιος κόπος, ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι ο Prefadoros έχει το δικό του θεό και δεν μπαίνει σε τέτοια "τριπάκια"; ψάξτε αλλού παιδιά!.

Ακριβώς.