Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Πάρε κόσμε... όχι ακριβώς, πάρτε οι έχοντες και κατέχοντες

Όταν πριν δυο-τρία χρόνια γράφαμε ότι ένας από τους λόγους που εφαρμόστηκαν τα Μνημόνια, εκτός από τη συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων και την καταβαράθρωση των μισθών, ήταν η παράδοση του εθνικού πλούτου στο μεγάλο κεφάλαιο, κάποιοι μας λοιδορούσαν.



Δεν πειράζει, τώρα και σιγά σιγά θα καταλάβουν ποιες πολιτικές στηρίζουν, μόνο που είναι αργά για αναθέματα και δάκρυα.

Οι σημερινοί τίτλοι και τα ρεπορτάζ των εφημερίδων αποκαλυπτικά, τα περιφερειακά αεροδρόμια παραχωρούνται σε ιδιώτες, μεγαλοκαρχαρίες, με εξασφαλισμένο κέρδος από τον κεφαλικό ανά επιβάτη φόρο που επιβάλλεται και καταργείται το πόθεν έσχες για αγορά ακινήτων.

Να το κάνουμε λιανά, αφού οδήγησαν με την υπερφορολόγηση στην απαξία της περιουσίας του τον μέσο Έλληνα, τώρα τον οδηγούν στην όσο όσο πώληση σε αυτούς που έχουν μαύρο χρήμα και αδήλωτο, επομένως αφορολόγητο, με απαλλαγή της δικαιολόγησης του.

Ποιος έχει χρήμα μετά τη λαίλαπα των Μνημονίων; Όχι πάντως ο φτωχός και μέσος νοικοκύρης που με δυσκολία και αν, τα βγάζει πέρα.

Ποιον λοιπόν ωφέλησε αυτή η πολιτική που επέβαλλαν οι ξένοι δανειστές και εφάρμοσαν αδιαμαρτύρητα οι ντόπιοι κυβερνήτες; Μα το μεγάλο κεφάλαιο και όσους έχουν το πολύ μα πολύ μαύρο και ανεξέλεγκτο χρήμα.

Κάποιοι κάνουν λόγο και συγκρίσεις με τους μαυραγορίτες της κατοχής.

Ας μην είμαστε τόσο ακραίοι, οι σύγχρονοι τρόποι κατοχής δεν έχουν ανάγκη επιβολής με τα όπλα.

Prefadoros