Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Μετά την Αμάλ τι προβλέπει το σχέδιο;

Λοιπόν, ο μόνος άνθρωπος που κατάφερε να φιλήσει την κυρία Κλούνεϊ, στην τριήμερη παραμονή της στην Αθήνα, ήταν η all time classic Ελένη Λουκά και αυτό κάτι συμβολίζει.

Μετά την αναχώρηση της Αμάλ τι θα σκαρφιστεί το παραπαίον, αν και με πρόσφατη ψήφο εμπιστοσύνης, Συγκυβερνητικό σχήμα των δύο κομμάτων που κατρακυλούν στην εμπιστοσύνη του λαού;


Πήγαμε στο Παρίσι, συνάντησε τη Μέρκελ ο Σαμαράς στη Γερμανία, από κει στη Λαγκάρντ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, φουντώσαμε τα καλά νέα στην Αμφίπολη, αρχίσαμε τις τακτοποιήσεις και τις υποσχέσεις, μαζί με λίγα ψίχουλα, βάλαμε μπρος και βιαστικά να βγούμε τάχα στις αγορές, να διώξουμε το ΔΝΤ, να σκίσουμε τα Μνημόνια που μέχρι χτες υπερασπιζόμαστε.

Όλα αυτά και ποιος ξέρει τι άλλο δεν ξέρουμε, για να αποτραπεί με κάθε τρόπο η έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα που τους απασχολεί, μέχρι και αντιμνημονιακοί έγιναν προκειμένου να μας πείσουν.

Την ώρα που κλονίζεται η εύθραυστη, έτσι κι αλλιώς, οικονομία και δισεκατομμύρια χάνονται στα παιχνίδια των αγορών, εμείς έχουμε επί τριήμερο να ασχολούμαστε με τα συνολάκια της Αμάλ, τις gourmeδιές που έφαγε στο Βαρούλκο και προσκυνούμε, χαλί να μας πατήσει, για ποιο λόγο;

Μα για να έρθουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα πίσω στην πατρίδα, λες και δεν υπάρχουν Έλληνες Νομικοί και Ιστορικοί για να προχωρήσουν το θέμα, λες και η τριανταεξάχρονη κυρία Κλούνεϊ, θα κάμψει τους σκληρούς Εγγλέζους επειδή συγκεντρώνει τα φλας του life style παγκοσμίως σήμερα.

Αφέλειες, χρήσιμες όμως για αποπροσανατολισμό.

Πάντως όταν έρχεσαι για τρεις ολόκληρες μέρες στην Αθήνα και δεν ανεβαίνεις στην Ακρόπολη, που λέει θα υπερασπιστείς, αλλά βρίσκεις χρόνο για τον Πρωθυπουργό, απεριόριστο για τον κ. Τασούλα και την κ. Μενδώνη, την κ. Δανιόλου, την Μαριάννα και το Βαρδή Βαρδινογιάννη, να με συγχωρείτε αλλά δεν με πείθει το εγχείρημα.

Για να μη θεωρηθώ αναχρονιστικός και εμπαθής, αυτό το τελευταίο με ακολουθεί σαν βδέλλα, συμπληρώνω ότι όμορφα είναι αυτά, όμορφα παραμύθια, όμορφα για όνειρα, κάπου χρειάζονται κιόλας.

Χωρίς υπερβολές και σκοπιμότητες που υποβιβάζουν το όποιο πολιτιστικό επίπεδο μας έχει μείνει και υποβαθμίζουν τη λογική και αξιοπρέπεια μας.

Καμιά Αμάλ, όσο χαρισματική και να είναι, δεν θα γλιτώσει τη χώρα και την παραπαίουσα Συγκυβέρνηση από τις επερχόμενες δυσκολίες και τα αδιέξοδα.

Μόνο ο λαός μπορεί να δώσει λύση μέσα από εκλογές, εκλογές που όσο συντομότερα γίνουν τόσες περισσότερες ελπίδες έχουμε να προλάβουμε τα χειρότερα.

-- Επειδή ο Prefadoros κατέχει το life style και είναι καλοπερασάκιας, γράφω τη συντροφιά και το menu που η εκλεκτή μας φιλοξενούμενη απόλαυσε την τριήμερη παραμονή της στην Αθήνα.

Το τελευταίο βράδυ επειδή το δείπνο ήταν κλειστό, prive, στο ξενοδοχείο Plaza στο Σύνταγμα με την οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν διέρρευσε τι φάγανε.

Τρίτη μεσημέρι στο Μικρολίμανο, στο Varoulko του σεφ Λαζάρου:

"Η κυρία Αμάλ έφαγε αχινοσαλάτα, καρπάτσιο λαβράκι, τραγανό μπαρμπούνι πάνω σε μους καπνιστής μελιτζάνας, αλλά και χριστόψαρο σε μους σελινόριζας.

Τέλος, για επιδόρπιο η διάσημη δικηγόρος των «Υπηρεσιών» έφαγε παρφέ μασκαρπόνε πάνω σε μπισκότο λεμόνι και κρέμα φρούτα του πάθους."

Από κρασί προτίμησε το κόκκινο ΚΑΤΏΓΙ Αβέρωφ του 2009 (καλή επιλογή και καλή χρονιά λέει ο Prefadoros).

Συντροφιά της οι Τασούλας, Μενδώνη και η δικιά μας Όλγα Κεφαλογιάννη.

Τρίτη βράδυ στη Γλυφάδα:

"Εκεί βρίσκεται το σπίτι της γνωστής συνεργάτιδας του πρωθυπουργού κυρίας Λίας Δανιόλου. (Συλλογή κοσμημάτων της αδελφής της κυρίας Δανιόλου σε αρχαιοελληνικό στυλ, πωλούνται μέσα στην μπουτίκ του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία). Η οικοδέσποινα είχε φροντίσει να ετοιμάσει ελληνικές σπεσιαλιτέ, ντολμαδάκια, μελιτζανοσαλάτα, κοκορέτσι, ελληνικό κρασί κλπ."

Η παρέα εδώ δεν είχε πολιτικούς, είχε επιχειρηματίες κυρίως εφοπλιστές.

"Παρόντες είναι μέλη των οικογενειών Γουλανδρή, Εμπειρίκου και Κουλουκουντή, ορισμένων εκ των πιο γνωστών εφοπλιστικών οικογενειών."

Τετάρτη μεσημέρι στο Μουσείο της Ακρόπολης:

Συντροφιά με Τασούλα, Μενδώνη και τη δικιά μας Γεωργία σύζυγο του Πρωθυπουργού.

"Γεύθηκαν πράσινη σαλάτα με ντοματίνια, γαρίδες, ψητές πατάτες, ψαροροδέλες σολομού και ήπιαν λευκό κρασί."

Αυτά...

Prefadoros