Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Η παραίτηση και αποστρατεία του Αντώνη Σαμαρά είναι μονόδρομος

samaras-epp10Δεν θα σχολιάσουμε την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που μας λέει να συνεχίσουμε την πολιτική Σαμαρά, καλώντας τον Τσίπρα να ακολουθήσει την πολιτική του προκατόχου του, αγνοώντας προκλητικά την πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού λαού που αποφάσισε διαφορετικά, το έκαναν ήδη στελέχη της ΝΔ.

Στην ουσία προσφέρουν συμπαράσταση στον Αντώνη Σαμαρά, που πιστά ακολούθησε τις επιθυμίες, τις εντολές, τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής Λαϊκής Δεξιάς, απευθυνόμενοι στο νέο ηγέτη της χώρας μας.

Όσο όμως και αν "βάζουν πλάτη" στον Αντώνη Σαμαρά, είναι εμφανές ότι δεν τον υπολογίζουν πια και αυτό που πραγματικά τους ενδιαφέρει, είναι μήπως το παράδειγμα της Ελλάδας μετακομίσει και στις δικές τους χώρες και χάσουν την πρωτοκαθεδρία που διαθέτουν.

Τα καλά λόγια για κάποιον που υπήρξε απλά πιστός σε συμφωνίες που απεδείχθησαν καταστροφικές για το μεγαλύτερο τμήμα του Ελληνικού λαού, και μάλλον επωφελείς για τους ίδιους, δεν είναι ότι καλύτερο γι΄αυτόν που λέγονται.

Πόσο μάλλον όταν προσυπογράφονται και από τον ίδιο!

Το δυστύχημα για τον Αντώνη Σαμαρά είναι ότι τον διαδέχτηκε ένας Αριστερός από το πουθενά, χωρίς δεσμεύσεις και χρωστούμενα, μόνο με απλές θέσεις της λογικής, και απόφαση να διεκδικήσει τα αυτονόητα, αυτά που πιστεύει ότι είναι τα δίκια.

Κατάφερε μάλιστα μέσα σε ελάχιστο χρόνο, αυτός ο νέος άνθρωπος, να αποδομήσει ότι για χρόνια είχε στηθεί και φαινόταν ακλόνητο με τη συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Λαϊκής Δεξιάς, πέρα από τα ντόπια συμφέροντα.

Το γηρασμένο και φθαρμένο πολιτικό προσωπικό που εξουσίασε για χρόνια τη χώρα, είναι τελειωμένο.

Η απόσυρση του Αντώνη Σαμαρά θα σηματοδοτήσει κατά μεγάλο μέρος, την επέκταση της ανανέωσης του πολιτικού συστήματος που ξεκίνησε στις 25 Γενάρη 2015.

Nafpliopress.gr