Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Η Ευρώπη των αριθμών και των ανθρώπων

ευρωπαικη-ενωσηΗ συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων, προφανώς έχουν αποφασίσει ότι στην κάποτε δημοκρατική και προοδευτική Ευρώπη, με τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, σήμερα ζουν αριθμοί.


Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιμονή τους να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι το περιβόητο απάνθρωπο και εξοντωτικό πρόγραμμα των Μνημονίων, εκτός από εξαθλίωση δεν προσφέρει και το υποτίθεται αναμενόμενο, δηλαδή ανάπτυξη.

Το μόνο που ενδιαφέρει είναι να βγουν τα νούμερα και οι όποιες αλλαγές να αντικαταστήσουν κάποια μέτρα με άλλα που θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα στα νούμερα.

Για ποιο λόγο; Μα για να είναι αρεστά στις αγορές και να εξασφαλίζουν εσαεί τεράστια κέρδη στους κάθε είδους κερδοσκόπους και δανειστές.

Οι άνθρωποι έχουν πάψει πια να τους ενδιαφέρουν, γι΄αυτό και λένε ότι δεν τους αρέσει ο Βαρουφάκης, «μας κάνει αναλύσεις αλλά εμείς θέλουμε αριθμούς».

Η κυνικότητα και η απαξίωση της ανθρώπινης ύπαρξης θα γίνει μπούμερανγκ, μπορεί να πάρει χρόνο, μα το σίγουρο είναι ότι κάνει πλέον κινείται, έστω στη μικρή Ελλάδα, έστω σε λίγους ακόμα λαούς και σε λιγότερους πολιτικούς ηγέτες.

Η απόφαση υπάρχει και τα πρώτα βήματα έγιναν.

Nafpliopress.gr