Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Οι ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις, όπως τα έργα 1.540.827 Ευρώ της περιοχής Κούρτη το 2014...

Το 2011 γίνεται ανάθεση μελετών ύψους 8.000 Ευρώ για να διαμορφωθούν σε χώρους αναψυχής τέσσερα συνεχόμενα οικόπεδα στην περιοχή Κούρτη, οι μελέτες εγκρίνονται και παραλαμβάνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο...

Στη συνέχεια υποβάλλονται για ένταξη και χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου και εντάσσονται.

Στις 10.02.2014 το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχεται την ένταξη του έργου "Διαμόρφωση των Ο.Τ 394, 397, 398, 399 σε χώρους αναψυχής και πρασίνου" (περιοχή Κούρτη) με κωδ-MIS 455378 με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 'Δυτική Ελλάδα- Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι’ με παράλληλη εγγραφή πίστωσης € 1.540.827,85 η απόφαση.


Στις 28.02.2014 η Οικονομική Επιτροπή εγγράφει στις πιστώσεις του προϋπολογισμού 2014, την ένταξη του έργου, η απόφαση.

Όμως, λίγους μήνες μετά, στις 12/09/2014 το έργο απεντάσσεται, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, με τις εξής παρατηρήσεις:

"Ειδικότερα διαπιστώθηκαν τα εξής:
Σε εφαρμογή του πλαισίου εξυγίανσης του Προγράμματος δεν έχουν γίνει ενέργειες για την υλοποίηση της πράξης
Λόγω της σημασίας του έργου στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 -2020, καλείστε να επανυποβάλετε το έργο για αξιολόγηση, προκειμένου να εξετασθεί εκ νέου, η δυνατότητα χρηματοδότησης." Η απόφαση.

Στην ουσία το έργο απεντάχθηκε, όπως και πολλά έργα άλλων Δήμων, γιατί πολύ απλά οι Δήμαρχοι και ο Περιφερειάρχης, λόγω των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2014, ενέταξαν έργα, πολύ περισσότερα από το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα τα οποία μπορεί να κόπηκαν, τη δουλειά όμως την έκαναν, τα έβαλαν στα προεκλογικά προγράμματα τους οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, όπως ο δικός μας Δημήτρης Κωστούρος και επηρέασε ένα ποσοστό των ψηφοφόρων.

(Κάθε ομοιότης με τις προεκλογικές εντάξεις έργων και αυτών των εκλογών, τελείως τυχαία)

Δείτε τι αναφέρει το προεκλογικό πρόγραμμα της ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ του Δημήτρη Κωστούρου το 2014:

"Ο νέος πνεύμονας πρασίνου στην περιοχή Κούρτη

Η δημιουργία ενός νέου πνεύμονα πρασίνου για την πόλη μας, μιας όασης δροσιάς, αναψυχής και διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους είναι το αποτέλεσμα της παρέμβασης στα τέσσερα οικοδομικά τετράγωνα, στην περιοχή Κούρτη.

Ο στόχος διατυπώθηκε από τον ίδιο τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρο, ο οποίος εστίασε στην ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης στη γειτονιά και στην ανάδειξή της σε πόλο έλξης για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για ένα ουσιαστικό έργο ανάπλασης, ο προϋπολογισμός του οποίου ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, σε μία περιοχή που το είχε πραγματικά ανάγκη.

Σήμερα λοιπόν διαμορφώνονται οι καλύτερες συνθήκες για περπάτημα μέσα στο πράσινο, για τους πολίτες όλων των ηλικιών. Τα τέσσερα οικοδομικά τετράγωνα μεταμορφώνονται σε χώροι παραμονής με πέργκολες, καθίσματα και καλαίσθητα συντριβάνια, με πρόβλεψη για δημιουργία μικρού θεάτρου που θα φιλοξενεί εκδηλώσεις, σε ένα περιβάλλον φωτεινό και όμορφο!"

Θα δεχόμουνα ότι το "κόλπο" έγινε με ανυποψίαστο το Δήμαρχο μας, αν παρουσίαζε τι έκανε μετά τις εκλογές, μέχρι και σήμερα, για να εντάξει το έργο σε κάποιο άλλο πρόγραμμα του 2014-2020, όπως ο Περιφερειάρχης τότε τον παρότρυνε...

Προφανώς τίποτα...

Ευτυχώς δεν το υποσχέθηκε ξανά στο πρόγραμμα του...

Πρόοδος και θλίψη...

Prefadoros

Σημερινές εικόνες 20/5/2019 από τα οικόπεδα, φίδια, τρωκτικά, κουνούπια, σκουπίδια και γύρω όμορφες κατοικίες συμπολιτών μας, στους οποίους ο Δήμος δείχνει το σεβασμό του...








Ξαναψηφίστε τον...