Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ο Βενιζέλος θέλει εκλογή Προέδρου, ο Σαμαράς;

Η όλη μεθόδευση της επίσπευσης της εκλογικής διαδικασίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, φανερώνει και τον σχεδιασμό του για την επόμενη μέρα, το δικό του πολιτικό αύριο.

Με δυο λόγια, φτάνοντας σε αδιέξοδο αφού πρέπει να υπογράψει και να περάσει εξοντωτικά και δυσβάστακτα μέτρα, που και αμφίβολο είναι αν θα ψηφιστούν, πολύ περισσότερο πως θα γίνουν αποδεκτά από το λαό, δεν είχε άλλη επιλογή από το να προχωρήσει πρόωρα στην εκλογή Προέδρου που σε περίπτωση εκλογής του έδινε παράταση ενός τουλάχιστον χρόνου στην Πρωθυπουργία και έχει ο θεός, αλλά και σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, ήττα με μικρή απόσταση της τάξης των τριών μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Μια ελεγχόμενη και διαχειρίσιμη ήττα, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, δεν θα ήταν καταστροφή για τον Αντώνη Σαμαρά, που θα μπορεί να ελπίζει σε γρήγορη επανάκαμψη και δύσκολα θα έμπαινε θέμα ηγεσίας στο κόμμα του.

Βέβαια υπάρχουν λογής συμφέροντα σε εξωτερικό και εσωτερικό που θα θιγούν σε μια τέτοια περίπτωση, όπως και στρατιές ανθρώπων περί την εξουσία που θα χάσουν τις θέσεις τους, τι να κάνουμε, η ζωή κάνει κύκλους, θα έρθει η ώρα για κάποιους άλλους.

Αν ο Σαμαράς παίζει στην ουσία σε δύο ταμπλό, Πρόεδρος ή μικρή ήττα σε πρόωρες εκλογές, αυτός που πραγματικά καίγεται είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος, η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι πραγματικά ότι χειρότερο για το ΠΑΣΟΚ και τον ηγέτη του.

Βολοδέρνοντας σε ποσοστά 5-6%, άντε 7% και με καμιά εικοσαριά Βουλευτές είναι αυτονόητο ότι δεν στέκεται μέρα ο Βενιζέλος.

Τι θα κάνει λοιπόν, ο πανούργος κατά πολλούς Βενιζέλος, μετά το απογοητευτικό 160 της πρώτης Προεδρικής ψηφοφορίας για τον Σταύρο Δήμα; Θα περιμένει με σταυρωμένα χέρια τη διαφαινόμενη αποτυχία εκλογής μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, την τρίτη ψηφοφορία και την αυτόματη προκήρυξη εκλογών;

Ο Prefadoros πιστεύει ότι μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις που ακόμα ίσως δεν έχουν φανεί, είναι απίθανο να πάμε ομαλά και χωρίς εκπλήξεις μέχρι την τρίτη ψηφοφορία.

Μοχλός μπορεί να μην φαίνεται ότι είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος, όμως αυτός που καίγεται περισσότερο από όλους είναι αυτός που θα κινήσει και τα νήματα.

Ως που μπορεί να φτάσει; Προσωπικά πιστεύω ότι αν δεν συναινέσει ο Σαμαράς στη "διάσωση" Βενιζέλου και το πως μπορεί να γίνει αυτό, θα έχουμε ανατροπές, η Συγκυβέρνηση κατά τη γνώμη μου κρέμεται από μια κλωστή.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Σαμαράς και Βενιζέλος είναι ταυτισμένοι όσο υπάρχουν στη Συγκυβέρνηση, η δύναμη τους οφείλεται στη Συγκυβέρνηση, αν αναγκαστούν να χωρίσουν και να πάμε σε εκλογές, ΝΔ σίγουρα και Σαμαράς μπορεί, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν με απώλειες φυσικά, ΠΑΣΟΚ και Βενιζέλος, "έχετε γεια... ψηλές ραχούλες".

Εδώ μπαίνει το ερώτημα που ακούγεται τρία χρόνια τώρα, "εδώ ο Βενιζέλος "έφαγε" το Γιώργο, στον Αντώνη θα κωλώσει;".

Prefadoros