Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Μπορεί ο Οδυσσέας Βουδούρης την ανατροπή;

Στην πολιτική όλα γίνονται, άλλωστε "η κάλπη είναι σαν την έγκυο γυναίκα, ποτέ δεν γνωρίζεις τι θα κάνει" έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και "η κάλπη είναι γκαστρωμένη" έλεγε ο Χαρίλαος Φλωράκης.

Βέβαια από τότε έχουμε ανακαλύψει τον υπέρηχο και αν θέλουμε ξέρουμε τη θα βγάλει η γυναίκα, όμως "υπέρηχος" για την κάλπη ακόμα δεν έχει βρεθεί και έτσι παραμένει αναλλοίωτη η γοητεία της για το αποτέλεσμα.


Το ερώτημα που τίθεται είναι μπορεί ο Οδυσσέας Βουδούρης που πήρε 15,72% στον πρώτο γύρο των Περιφερειακών εκλογών, να κερδίσει τον Πέτρο Τατούλη που πήρε 43,17%;

Λογικά μάλλον όχι, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το βράδυ της Κυριακής, αφού δούμε και κάποιες παραμέτρους που μπορούν να αλλάξουν, όπως την τεράστια αποχή που έφτασε το 44%, κάπου 300.000 πολίτες που έχουν δικαίωμα ψήφου δεν το άσκησαν στον πρώτο γύρο.

Το πολύ μεγάλο ποσοστό άκυρων και λευκών που πλησίασε το 7% και είναι ασυνήθιστο σε Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η τρομερή διαφορά στην αποχή μεταξύ Αργολίδας και Κορινθίας που έφτασε μέχρι 30% και στους άλλους τρεις Νομούς που ξεπέρασε και το 50%!

Αν αυτά είναι στοιχεία που επηρεάζουν ένα εκλογικό αποτέλεσμα, αυτό που είναι το καθοριστικό και ξεπερνά κάθε άλλο τεχνικό, είναι η πολιτική απόφαση των ψηφοφόρων.

Αν οι πολίτες θεωρούν την πολιτική Τατούλη, της σπατάλης, αδιαφάνειας, υποταγής στα συμφέροντα της Κεντρικής εξουσίας και των μνημονιακών επιλογών της επιτυχημένη ας τον επανεκλέξουν, αν θέλουν να συνεχίσει ο αυταρχικός τρόπος άσκησης της εξουσίας με προσανατολισμό τα συμφέροντα των λίγων, έναντι των πολλών, ας επιλέξουν τον Πέτρο Τατούλη.

Αν όμως θέλουν μια άλλη πολιτική διαφάνειας, για τους πολλούς και την αλληλεγγύη της κοινωνίας στους αδύνατους, αν θέλουν ένα περιβάλλον και συνθήκες ζωής ανθρώπινες, αν ζητούν μιαν άλλη ανάπτυξη που προτεραιότητα έχει τον άνθρωπο και όχι τα λογής οικονομικά συμφέροντα, αν πιστεύουν ότι μπορεί να ανατραπούν οι πολιτικές λιτότητας, ο περιορισμό των δικαιωμάτων και των συνεπειών που επέβαλαν τα μνημόνια, τότε ας κάνουν το μεγάλο βήμα, ας ψηφίσουν τον Οδυσσέα Βουδούρη.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα, η θέληση του λαού είναι αυτή που τελικά επικρατεί.

Επομένως υπάρχει απάντηση στο ερώτημα, ναι, μπορεί δύσκολα, πολύ δύσκολα, όμως μπορεί ο Οδυσσέας Βουδούρης την ανατροπή.

Αν ο λαός θέλει την ανατροπή.

Prefadoros