Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Προς το Συνέδριο για εκλογή αρχηγού της ΝΔ


Ολοκληρώθηκαν οι προσυνεδριακές διαδικασίες στη ΝΔ με απόφαση για εκλογή νέου Προέδρου στις 29 Νοεμβρίου ή 6 Δεκεμβρίου από τα μέλη της που ανέρχονται περίπου στις 350.000.

Οι γνωστοί τέσσερις υποψήφιοι μπαίνουν στην κούρσα ο καθένας με τα δικά του όπλα ποντάροντας στα πλεονεκτήματά του.

Η κούρσα της διαδοχής θα είναι δύσκολη και ίσως έχουμε πολλά απρόοπτα μέχρι το τέλος.

Δεν μοιάζει καθόλου με την προ διετίας εκλογή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ.

Τότε ήταν δύο στην ουσία υποψήφιοι με ξεκάθαρο στόχο ποιός μπορεί να ανατρέψει τον Καραμανλή.

Σήμερα δεν είναι μόνο τα πρόσωπα και το πως θα διαχειριστεί ο νικητής τους χαμένους, είναι η απουσία ξεκάθαρου πολιτικού στίγματος που την απουσία του κάλυπταν η ισχυρή προσωπικότητα του Καραμανλή και η εξουσία.

Αυτό φάνηκε καθαρά με το γιατί περισσότεροι από 800.000 ψηφοφόροι της ΝΔ των εκλογών του 2007 αρνήθηκαν εκ νέου στήριξη σε έναν Πρωθυπουργό που η λάμψη του έσβηνε σταδιακά και η Κυβέρνησή του πελαγοδρομούσε σε προβλήματα, που αν η ίδια δεν δημιουργούσε, δεν μπορούσε να λύση λόγω απουσίας ξεκάθαρης πολιτικής.

Η πολιτική εκδικείται αυτούς που την αγνοούν σαν το εργαλείο επίλυσης των προβλημάτων.

Ας ξεκαθαρίσουν λοιπόν το πολιτικό τους στίγμα και τη στρατηγική τους γιατί δεν μπορεί άλλος να μιλά για Κοινωνική δεξιά, άλλος για (Νέο)φιλελεύθερη δεξιά, άλλος για Πατριωτική δεξιά, άλλος για Κεντροδεξιά και ο καθένας να καταλαβαίνει άλλο από αυτό που ο άλλος εννοεί.

Άλλωστε αυτό το ξεκαθάρισμα θα βοηθήσει και το νέο Αρχηγό να βάλει τους στόχους και να γίνει αποδεκτός από τους απογοητευμένους της εσωκομματικής ήττας.

Αν αυτό δεν γίνει κατανοητό τότε το μέλλον φαντάζει αβέβαιο ακόμα και για τη συνοχή της μεγάλης παράταξης.