Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ο Καράπαυλος προανήγγειλε το τέλος της "Άλλης Πρότασης"


Πέρασε μάλλον απαρατήρητη αλλά είναι μια πολύ σημαντική είδηση που αφορά την τοπική μας κοινωνία αλλά και την πρόσφατη ιστορία του Ναυπλίου.

Μέσα από το blog του ο Κώστας Καράπαυλος, από τα ιδρυτικά στελέχη και ένας από τους βασικούς συντελεστές της παρουσίας της Άλλης Πρότασης στα δημοτικά πράγματα του Ναυπλίου για 25 χρόνια, ουσιαστικά προανήγγειλε το τέλος της ή τουλάχιστον την αποστασιοποίηση του ίδιου από αυτήν.


Γράφει μεταξύ άλλων ο Κώστας Καράπαυλος, όλη η ανάρτηση εδώ:

"Είναι ακράδαντη η πεποίθησή μου ότι η άλλη πρόταση έχει ολοκληρώσει την τροχιά της με τα τόσα θετικά που έχει κάνει και τα ελάχιστα αρνητικά. Είμαι ο πρώτος που το λέω, αλλά ας το παραδεχθούμε όλοι."

"Θα συνεχίσω να είμαι ενεργός πολίτης. Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος. Με μια μόνο εξαίρεση. Θα μπορούσα να βοηθήσω στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μόνον σε ένα προοδευτικό τοπικό σχήμα, που θα ασχοληθεί με τα τοπικά θέματα και θα έχει ως επικεφαλής, κάποιον που, πραγματικά και επί δεκαετίες ήταν και είναι ενεργός πολίτης του Ναυπλίου. Για όποιον κατάλαβε...."

Δηλαδή στην ουσία βάζει σαν όρο για την ξανά εμπλοκή του ένα νέο σχήμα με επικεφαλής κάποιον που φωτογραφίζει και μπορεί να υποψιαστούμε.

Είναι τόσο σημαντική η διαπίστωση ότι η Άλλη Πρόταση έχει κλείσει τον κύκλο της και ο Καράπαυλος αποχωρεί από αυτήν;

Νομίζω πως και σημαντική είναι, όταν γίνεται από τον συγκεκριμένο, και φυσικά πιστεύω ότι γίνεται τώρα 23 μήνες πριν από τις επόμενες εκλογές ώστε να υπάρχει ο χρόνος για τις όποιες διεργασίες.

Θυμάμαι ότι από το καλοκαίρι του 2009 μέχρι και την άνοιξη του 2010 σε συζητήσεις με τον Καράπαυλο και τον Αντωνιάδη λέγαμε ότι είχε έρθει η ώρα η Άλλη Πρόταση να μετεξελιχθεί σε δύναμη ανατροπής και διεκδίκησης της Δημαρχίας, διαφορετικά θα εκφυλιζόταν σε μια ακόμη περαστική περίπτωση κάποιων ονειροπόλων νεαρών που ωρίμασαν όμορφα μέσα στα όνειρά τους.

Ο ερχομός του Καλλικράτη και η ένωση του Ναυπλίου με τον πρώην Δήμο Μιδέας, κυρίως, έφερε νέα δεδομένα που δεν ευνοούσαν την Άλλη Πρόταση.

Παρ΄όλα αυτά η Άλλη Πρόταση ξεκίνησε προσπάθεια για συσπείρωση του προοδευτικού χώρου, δεν μου αρέσει η έκφραση αλλά την χρησιμοποιώ για την οικονομία της συζήτησης, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς καπέλα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, οι Καράπαυλος και Αντωνιάδης που θα μπορούσαν να ζητήσουν να είναι επικεφαλής δεν το έκαναν για να διευκολύνουν την επίτευξη συμφωνίας.

Η σθεναρή αντίδραση του Γιάννη Μανιάτη σε μια τέτοια προοπτική και χωρίς να έχει το ΠΑΣΟΚ τον ηγεμονικό ρόλο, σε ένα Δήμο που είχε να εμφανίσει υποψήφιο από το 1998, οδήγησε σε ναυάγιο την προσπάθεια και την Άλλη Πρόταση με επικεφαλής το Γιάννη Γκιόλα να έχει δύο μόνο Συμβούλους και την τέταρτη σειρά προτίμησης στις εκλογές.

Είναι λοιπόν απλά τα πράγματα, μετά τόσων χρόνων παρουσίας με προτάσεις, έλεγχο και αυτή τη νότα της ανεξαρτησίας από κομματικά και άλλα συμφέροντα αν δεν κάνεις το άλμα, την προσπάθεια τουλάχιστον, τότε δεν έχει έννοια να αγωνίζεσαι.

Αυτό προαναγγέλλει ο Καράπαυλος, και βάζει το πρώτο λιθάρι για ένα πραγματικά προοδευτικό συνδυασμό.

Το αν θα προχωρήσει και πως θα το δούμε.