Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Η ιστορία της ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπλιέων συνεχίζεται


Θα θυμούνται οι παλιοί αναγνώστες ότι ο Prefadoros ήταν ο πρώτος που ανέδειξε το θέμα της ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπλιέων, της ανάθεσης, του κόστους, της εμφάνισης και της λειτουργικότητας αλλά και της εν συνεχεία μετατροπής της, με τη διαχείριση του Μιχάλη Καζά, σε όργανο προπαγάνδας υπέρ του απελθόντος πρώην Δημάρχου.

Είχα φτάσει μάλιστα μέχρι την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να δοθούν οι εξηγήσεις.


Έτσι, η επιχειρούμενη αλλαγή της στατικής ιστοσελίδας σε ένα εργαλείο ουσιαστικής ενημέρωσης του πολίτη, πληροφόρησης και πραγματικής βοήθειας του κάθε φίλου του Δήμου αποτελεί για τον Prefadoro ευχάριστη έκπληξη.

Οι αλλαγές που αποφάσισε ο Δημήτρης Κωστούρος είναι σημαντικές και η ιστοσελίδα θα παίξει το ρόλο που πρέπει να έχει σαν σύγχρονο μέσο επικοινωνίας και πληροφόρησης.

Να κάνω και τις παρατηρήσεις μου γιατί θα πρέπει να βελτιωθεί και η χρηστικότητα.

Κατ΄αρχήν είναι ευκαιρία να αλλάξουν λίγο τα χρώματα μαύρο και γκρίζο.

Οι φωτογραφίες στο slide δεν μπορεί να είναι οι ίδιες για πολύ καιρό, θα πρέπει να αλλάζουν, επίσης να μην λειτουργεί σε όλες τις σελίδες, κυρίως στις παραπομπές των ειδήσεων γιατί κουράζουν και "βαραίνουν" την προσβασιμότητα και την ταχύτητα.

Τέλος, επειδή όλο και περισσότεροι μπαίνουν στο internet από τα κινητά τηλέφωνα smartphons, οι σελίδες με την ενημέρωση θα πρέπει να είναι απλές και χωρίς πολλά γραφικά και γενικά να μην είναι φορτωμένες με άσχετα θέματα που μπορεί να βρεθούν εύκολα από το menu.

Αυτά και θα δούμε την ανταπόκριση των παρατάξεων και των επαγγελματιών στους οποίους απευθύνθηκε ο Δήμαρχος.