Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Εκατομμύρια Ευρώ για τα σκουπίδια του Δήμου Ναυπλιέων

Δεν είχα σκοπό να αναφερθώ στην πρόσφατη "εν χορδές και οργάνοις" καθαριότητα του Πάρκου, που απλά επιβεβαίωσε ότι για πολύ καιρό οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους, με ευθύνη βέβαια της πολιτικής ηγεσίας.

Θα σταθώ μόνο στη δήλωση του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, «Παρά την έλλειψη προσωπικού και την πολύ μεγάλη μείωση των χρηματοδοτήσεων o Δήμος καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να διατηρεί το Δήμο μας καθαρό και τα καταφέρνει».

Αντιπαρέρχομαι ότι δεν δίνει στοιχεία για το προσωπικό και τις χρηματοδοτήσεις, που παραμένουν τα ίδια τα τελευταία χρόνια, θα αναφερθώ στο κόστος της καθαριότητας στο Δήμο μας.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας παραμένει η πλέον πολυπρόσωπη υπηρεσία του Δήμου, επομένως και με το μεγαλύτερο οικονομικό κόστος, τα οχήματα που χρησιμοποιούνται καταναλώνουν χιλιάδες λίτρα καυσίμων και λιπαντικών και χρειάζονται πλήθος ανταλλακτικών και ελαστικών για τη λειτουργία τους.

Μια απλή ματιά στο Διαύγεια πιστοποιεί αυτά που γράφω.

Δεν είναι όμως μόνον αυτά τα τεράστια έξοδα, είναι και αυτά της διαχείρισης των σκουπιδότοπων, Καραθώνας, Τολού και Νέας Τίρυνθας.

Επειδή λοιπόν κάποιοι θέλουν το φαγητό μασημένο, για να, και αν, πειστούν, να δούμε τις τελευταίες διαδικασίες, μέσα στο καλοκαίρι, που αφορούν τους σκουπιδότοπους, που τους ονομάζουν ΧΑΔΑ (sic).

19-8-2013 Έγκριση πρακτικού διενέργειας δημοπρασίας της εργασίας «Διαχείριση και ταφή απορριμμάτων Δήμου Ναυπλιέων» προϋπολογισμού 174.808,00 στον... ο οποίος προσέφερε ενιαίο ποσοστό έκπτωσης εννέα επί τοις εκατό (9%).

26-8-2013 «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑΦΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΛΟΥ» προϋπολογισμού 50.000,00 ευρώ.

26-8-2013 «ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ Χ.Α.Δ.Α. ΝΑΥΠΛΙΟΥ» προϋπολογισμού 50.000,00 ευρώ.

27-8-2013 Απόφαση Δημάρχου για απ΄ευθειας ανάθεση "Χωματουργικές εργασίες πυρασφάλειας πέριξ του πρώην ΧΑΔΑ Ν. Τίρυνθας" αντί του ποσού των 11.945,22….€

Απαραίτητα θα πει κάποιος, ναι εφόσον εξακολουθούν να λειτουργούν οι χωματερές και πέραν του κόστους να επιβαρύνουν και το περιβάλλον.

Ας μην σταθώ στις περσινές "ευχές" του Δημήτρη Κωστούρου ότι σε σαρανταπέντε μέρες θα κλείσει η Καραθώνα γιατί ούτε και ο ίδιος το πίστευε.

Θα σταθώ όμως σε έναν Δήμαρχο, άσχετα από τον τρόπο που εξελέγει, που προσπαθεί να μας πείσει ότι θέλει να αφήσει πίσω του το χθες, που κομμάτι του βέβαια ήταν και αυτός, και να προχωρήσει μπροστά.

Έχεις λοιπόν την πιο επιβλαβή για το περιβάλλον και οικονομικά δυσβάσταχτη διαχείριση ενός προβλήματος, της καθαριότητας και των σκουπιδιών.

Το μόνο που δεν κάνεις είναι να συνεχίζεις την ίδια τακτική και πολιτική που απομυζά πόρους, αποδυναμώνει τις δυνατότητες και περιορίζει σε μίζερη διαχείριση του σημαντικότερου προβλήματος ενός Δήμου.

Ακούω ήδη παπαγάλους και παπαγαλάκια, "και συ ρε Prefadore που κρίνεις όλους και όλα, τι προτείνεις;"

Αυτή τη φορά χάσατε, όχι γιατί δεν έχω κάτι να πω, αλλά γιατί θα καλέσω να τοποθετηθούν οι ευαίσθητοι με το περιβάλλον συμπολίτες, οι Οικολόγοι, οι Αριστεροί και αριστερούληδες που κάνουν φωναχτά το κορόιδο, χρόνια τώρα, και κάνουν πλάτες στον Κωστούρο γιατί είναι πιο δώθε, έτσι προπαγανδίζουν, από τον Γραμματικόπουλο.

Και που είστε, τιμώ τους συμπολίτες που έχουν συμπαρασταθεί στη σελίδα "Έξω τα σκουπίδια από την Καραθώνα", που είναι απάντηση, όχι του Prefadorou, όλων όσων ενδιαφέρονται πραγματικά για το περιβάλλον και τη ζωή σε αυτό, και σε αυτούς ανήκει.

Όποιος έχει κότσια ας τοποθετηθεί.

Prefadoros