Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

"Η πρωτοποριακή ιδέα" του Γιάννη Μανιάτη και του ΠΑΣΟΚ


Ανεξάντλητοι σε "παραμύθια", ΠΑΣΟΚ και όσοι έχουν απομείνει πρωτοκλασάτοι, εδώ και 38 χρόνια δεν έχουν βαρεθεί να γεννούν ιδέες που κάνουν το πόπολο να εκστασιάζεται ή έτσι νομίζουν.

Η νέα πατέντα ακούει στο όνομα «Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών» (ΕΤΚΑΓ) και αυτοχαρακτηρίζεται "πρωτοποριακή ιδέα" από τον εμπνευστή της, συντοπίτη και φίλο μας Γιάννη Μανιάτη, που μας έστειλε και το σχετικό ενημερωτικό δελτίο:


"Σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα http://anasistasipasok.gr/, έθεσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ την πρόταση νόμου για την δημιουργία ειδικού κεφαλαίου με την επωνυμία «Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών» (ΕΤΚΑΓ), που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του μετά από πρωτοβουλία του Γραμματέα της Κ.Ο. και Βουλευτή Αργολίδας, Γιάννη Μανιάτη. Η πρωτοποριακή ιδέα η οποία μπορεί να εγγυηθεί την βιωσιμότητα του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον πολιτών από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι και έχουν καταθέσει τα πρώτα σχόλιά τους μέσω της διαδικασίας της δημόσιας διαβούλευσης."

Ο Prefadoros θέλοντας να συμβάλλει στην προσπάθεια για την πρωτοποριακή αυτή ιδέα καταθέτει τον προβληματισμό του στην ιστοσελίδα της δημόσιας διαβούλευσης:

"Αγαπητέ κ. Γιάννη Μανιάτη, δεν υπάρχει κανείς που να είναι αντίθετος στην ίδρυση ενός τέτοιου Ταμείου με τον τόσο ευγενικό και ανθρωπιστικό σκοπό που θέλει να υπηρετήσει.

Για να γίνει πιστευτή η πρόθεση και υλοποίηση αυτού του σχεδίου, στην κατεύθυνση που εσείς οριοθετείτε, και επειδή είναι προφανές ότι δημιουργούνται αμφιβολίες για το κατά πόσο αυτά μπορεί να προχωρήσουν, θα πρέπει πρώτα να μας εξηγήσετε τα εξής:

Μιλάτε για τουλάχιστον 150 δις Ευρώ σε βάθος 25-30 χρόνων, από που προκύπτει αυτό το νούμερο; αν δεν απατώμαι πριν μερικούς μήνες μιλάγατε για 40 δις Ευρώ και πριν ένα χρόνο ο Γιώργος Παπανδρέου βεβαίωνε ότι δεν υπάρχουν πετρέλαια.

Ακόμη και δίκιο να έχετε, όσον αφορά τα νούμερα, δεν θεωρείτε αφελές έως επικίνδυνο να αναφέρεστε δημόσια και επίσημα σε αυτά; δεν χρειάζεται νομίζω να το αναλύσω, καταλαβαίνετε.

Για να έχετε όμως "δικαίωμα δια να..." θα πρέπει στην εισηγητική έκθεση να αναφερθείτε αναλυτικά στη χρεοκοπία του Ασφαλιστικού Συστήματος και του Κράτους Πρόνοιας, να ονοματίσετε ευθύνες και να ζητήσετε συγνώμη, τουλάχιστον, γιατί τα κάνατε προβληματικά "ξοδεύοντας" αλόγιστα και για κομματικούς και άλλους σκοπούς τον πλούτο τους, το χρήμα του Έλληνα εργαζόμενου.

Να θυμίσω επιγραμματικά, ελάχιστο επιτόκιο για χρόνια από τις Τράπεζες, το έγκλημα της υποχρεωτικής αγοράς μετοχών την εποχή του πάρτι στο Χρηματιστήριο, τα Δομημένα Ομόλογα και τέλος το πρόσφατο κούρεμα που έδωσε τη χαριστική βολή και εξανέμισε τα αποθεματικά τους.

Έχετε τα κότσια, όχι μόνο φραστικά και ανάληψη πολιτικής ευθύνης που δεν σημαίνει τίποτα, να βάλετε το μαχαίρι στο κόκαλο; η μέχρι τώρα πραγματικότητα δείχνει το αντίθετο.

Όποιος διαβάσει την εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου το αντιλαμβάνεται.

Λυπάμαι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι ο Ελληνικός λαός εντυπωσιάζεται με καθρεφτάκια."

Με τιμή

Prefadoros

prefadoros-nafplio.com