Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ξορκίζουμε τα σκουπίδια... μα αυτά πάντα στη θέση τους


Κινητικότητα και πάλι για το θέμα των σκουπιδιών σε Περιφέρεια, Υπουργείο και Δήμους.

Μπορεί γιατί μέχρι 30 Ιουνίου 2012 θα έπρεπε να έχουν κλείσει όλοι οι σκουπιδότοποι, καμιά 80ρια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου οι επίσημοι, μπορεί γιατί η παραίτηση του Δήμαρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Καμιζή, που του έμειναν αμανάτι τόνοι σκουπιδιών - δεματοποιημένα πάντως - να ταρακούνησε τους αρμοδίους.


Είχαμε λοιπόν συσκέψεις και αποφάσεις για λύση που προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και που υπόσχεται ότι θα λύσει το πρόβλημα οριστικά.

Τώρα γιατί εγώ αμφιβάλλω ότι θα δοθεί λύση, σε ορατό τουλάχιστον μέλλον, και δεν θα συνεχιστούν οι παλινωδίες και νέοι σχεδιασμοί επί σχεδιασμών;

Μα γιατί αυτός ο σχεδιασμός και η λύση που προτείνεται από την Περιφέρεια πρέπει να είναι ο τέταρτος ή πέμπτος που έχει προταθεί και ελάχιστα υλοποιηθεί τα τελευταία 10-12 χρόνια.

Κάθε Περιφερειάρχης και Κυβέρνηση άλλαζαν τον προγραμματισμό των προηγούμενων.

Επομένως οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί και για το λόγο ότι υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για το αν η προτεινόμενη λύση είναι η ενδεδειγμένη και καλύτερη για να λυθεί το πρόβλημα.

Αλλά και για ένα άλλο λόγο που η ίδια η Περιφέρεια μας δίνει αφορμή για να αμφιβάλλουμε.

Αναφέρει στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας με τίτλο "Οι ΧΑΔΑ Πελοποννήσου δεν θα ξανανοίξουν στην πορεία του έργου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων με ΣΔΙΤ", μια σειρά από συσκέψεις και συμφωνίες που κατέληξαν στο να υποστηριχτεί το προωθούμενο πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Και εδώ αρχίζει το θέατρο του παραλόγου ή το βαφτίζουμε το κρέας ψάρι και όποιος το φάει το έφαγε.

Αναφέρεται στην ανάρτηση της Περιφέρειας μεταξύ άλλων:

"Ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Παναγιώτης Νίκας ζήτησε την παράταση της λειτουργίας των ΧΑΔΑ κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από τον κ. Καλαφάτη, ο οποίος επεσήμανε ότι από 30/6/2012 έχουν κλείσει οι ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο ενώ στόχος του Υπουργείου είναι την 1/1/2013 να μη λειτουργεί κανένας ΧΑΔΑ στη Χώρα."

Θαύμα!!! οι σκουπιδότοποι έχουν κλείσει από 30/6/2012, έτσι μας λέει ο αρμόδιος Υφυπουργός.

Και γω ο μαλάκας και χιλιάδες επισκέπτες της Καραθώνας που κάνουμε το μπάνιο μας γιατί βλέπουμε το σκουπιδότοπο ανοιχτό να δέχεται κανονικά τα σκουπίδια; το ίδιο στην Τίρυνθα και το Τολό;

Για να επιβεβαιώσει το θαύμα έρχεται η Περιφέρεια και ανακοινώνει: "Οι ΧΑΔΑ Πελοποννήσου δεν θα ξανανοίξουν στην πορεία του έργου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων με ΣΔΙΤ"!!!

Σωστά, αφού έκλεισαν, στο "μιλητό", δεν θα ξανανοίξουν, στο "κουβεντιαστό"!

Τα πρόστιμα άραγε από 1ης Ιουλίου ισχύουν; και ποιος θα τα πληρώσει;

Όλη η ανάρτηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου