Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Λιμάνι Ναυπλίου, αν αυτή είναι η βιτρίνα...


Είναι καταπληκτική η ευχέρεια που έχουμε ως νεοέλληνες να μετατρέπουμε συγκριτικά μας πλεονεκτήματα σε μειονεκτήματα.

Αναφέρομαι στην κατάσταση που παρουσιάζει το λιμάνι του Ναυπλίου και που είναι η πρώτη εικόνα που βλέπει ο επισκέπτης, είτε με πλοίο έρχεται είτε με αυτοκίνητο για να παρκάρει ή να κάνει τη βόλτα του.


Πρόσφατα ακούσαμε για συσκέψεις και προτάσεις, μεγαλεπήβολα σχέδια που κουραστήκαμε να μετράμε πόσες φορές έχουν εξαγγελθεί.

Δεν υπάρχει δικαιολογία για κάποια απλά πράγματα που δείχνουν το πολιτιστικό μας επίπεδο, το σεβασμό μας στο περιβάλλον και την τουριστική μας συνείδηση.

Το λέω γιατί το λιμάνι εδώ και δέκα χρόνια ανήκει και διαχειρίζεται από το Δήμο Ναυπλιέων.

Επομένως εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση που αυτό βρίσκεται σήμερα.

Δεν αναφέρομαι στο συνεχές αλαλούμ που δημιουργείται με το άνοιξε-κλείσε το πάρκινγκ όταν έχει κρουαζιερόπλοιο, μιλάω για την προχειρότητα που έγινε ένας υποτιθέμενος ποδηλατόδρομος και τα δημοτικά WC.

Ήθελα να ήξερα, υπάρχει μελέτη γι΄αυτό το τυφλό πράγμα που υποτίθεται έγινε για να πηγαίνουν τα ποδήλατα; ποιος ο μελετητής; πληρώθηκε; ποιος αποφάσισε έτσι ξεκομμένα τη στιγμή που υπάρχει στο τραπέζι η συνολική διευθέτηση των χώρων του λιμανιού;

Τα δημοτικά WC, που διαφημίζονται ένα χιλιόμετρο μακρυά, που να προλάβει ο δυστυχής που έχει ανάγκη, δεν λειτουργούν, είναι κλειστά.

Παραθέτω σημερινές φωτογραφίες όπου τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνα τους.

Δεν πάω, προς το παρόν, στα στενά, που στενάζουν, από το παράνομο παρκάρισμα, τις καταλήψεις και την ηχορύπανση που αποτελούν τη νέα μόδα προβολής της πόλης μας.

Μιας προβολής που, αρκετοί ήδη το βλέπουν, θα μας πάει σε πέτρινα χρόνια χωρίς επιστροφή.

Η επιλογή είναι δική μας όπως και οι δικαιολογίες.