Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Πάλι θα κονομήσει η φτώχεια, έρχεται η Ευρωπαϊκή βοήθεια

Ανακοινώθηκαν σήμερα από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας πόσοι και ποιοι "ωφελούνται" από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD).

Με άλλα λόγια, ποιοι θα πάρουν μια μικρή βοήθεια ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Τα κριτήρια ιδιαίτερα αυστηρά και πολύ χαμηλά, για να "ωφεληθεί" κάποιος θα πρέπει να έχει ελάχιστο εισόδημα και πολύ μικρή περιουσία λίγων χιλιάδων Ευρώ.

Όσοι είχαν δουλειά και εισόδημα και το έχασαν, όσοι είχαν κάποια μικρή επιχείρηση και την έκλεισαν, όσοι ξεκινούν τη ζωή τους χωρίς δουλειά, όσοι, όσοι όσοι... δυστυχώς θα πρέπει να βρουν τρόπο να ζήσουν χωρίς βοήθημα.

Σκληρή η φτώχεια, αυτοί που θα "ωφεληθούν" από το πρόγραμμα είναι, 2.681 στην Αργολίδα.

Τεράστιο το νούμερο, 2.681 συνάνθρωποι μας, βάλτε και όσους παίρνουν άλλα προνοιακά επιδόματα με τα οποία ζουν, υπολογίστε όσους τρέφονται στα συσσίτια, αυτούς που δεν μπορούν να ζητήσουν βοήθεια για διάφορους λόγους;

Κι όμως σ΄αυτή τη χώρα για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες όλοι έμοιαζαν να ευημερούν, έστω και με δανεικά.

Δεν ήταν έτσι τελικά, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του λαού δεν ακολουθούσε τον ξέφρενο ρυθμό που είχαν δώσει οι παντός είδους ηγεσίες του τόπου.

Φαίνεται τώρα στα κριτήρια, πόσοι πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν καθόλου ή ελάχιστη περιουσία, καθόλου ή ελάχιστους άλλους πόρους για να καταφέρουν να μείνουν απλά ζωντανοί.

Σ΄αυτό τον Αρμαγεδδώνα επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά, ότι κερδισμένοι είναι οι πλούσιοι, με λίγες εξαιρέσεις, και μεγάλα θύματα οι φτωχοί, επίσης με λίγες εξαιρέσεις.

Όσο θα επικρατεί το ανθρωποφάγο τέρας του Καπιταλισμού, η απληστία και η τρέλα της εξουσίας, οι απλοί άνθρωποι θα περιμένουν τα "ωφελήματα" για να συνεχίσουν τη μίζερη ζωή τους.

Μέχρι ν' αλλάξουν οι ίδιοι τη μοίρα τους, αν ποτέ πιστέψουν ότι μπορούν.

Prefadoros

Υ.Γ. Και μετάφραση: "ωφέλημα" = "το κόκκαλο που περίσσεψε από το ψητό στο πλούσιο γεύμα".