Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

«Έργο χωρίς θεατές» οι προγραμματικές δηλώσεις

Κενά έδρανα, βουλευτές που περιμένουν να έρθει η σειρά τους να μιλήσουν, ακόμα λιγότεροι πρόθυμοι να τους ακούσουν, «λειψές» υπουργικές θέσεις και μια «κρύα» Ολομέλεια.

Η εικόνα της Βουλής κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας των προγραμματικών δηλώσεων στην πραγματικότητα... «δεν κόβει εισιτήρια».

Οι υπουργοί ανεβαίνουν στο βήμα, αναπτύσσουν τον σχεδιασμό της αρμοδιότητας τους, με διεκπεραιωτικό τόνο, οι βουλευτές από όλες τις πτέρυγες της Ολομέλειας ακολουθούν, υπερασπιζόμενοι ή ασκώντας κριτική, σε μια πολύωρη διαδικασία που ξεκίνησε στις 11 το πρωί και αναμένεται να τελειώσει τα μεσάνυχτα και η οποία εντέλει δεν... θέλγει από άποψη ενδιαφέροντος. Και αυτό παρά το γεγονός ότι έχουν εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών 162 βουλευτές από όλα τα κόμματα ενώ δεδομένα θα πάρει τον λόγο η πλειοψηφία των υπουργών και των υφυπουργών.

Είναι χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο της Ντόρας Μπακογιάννη να κατεβαίνει από το βήμα, τελειώνοντας την ομιλία της, και να λέει με σαρκαστική, αλλά και πικρή, διάθεση... «ευχαριστώ κύριοι συνάδελφοι για τα δυνατά χειροκροτήματα», καθώς εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην Ολομέλεια ελάχιστοι βουλευτές, μερικοί υπουργοί και μόλις δυο «γαλάζιοι» συνάδελφοί της.



Η διαδικασία αναμένεται να πάρει για τα καλά μπρος από το απόγευμα της Τετάρτης και μετά οπότε και θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον της κοινοβουλευτικής ζωής οι ομιλίες και τα «τζαρτζαρίσματα» των πολιτικών αρχηγών...

http://www.topontiki.gr/article/145257/ergo-horis-theates-oi-programmatikes-diloseis