Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Νέα Δημοκρατία. Το τέλος των ψευδαισθήσεων, η κατάρρευση του μύθου σε live προβολή

Απόλυτα διδακτικές και ξεγυμνωτικές οι διαδικασίες εκλογής νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

Ακόμα και να μην ξέραμε τίποτα γι΄αυτό το κόμμα, ας πούμε ότι δεν έχει ιστορία σαράντα χρόνων, ας πούμε ότι ξεκινά τώρα την πορεία του με φιλοδοξία να κυβερνήσει κάποια στιγμή τη χώρα, αυτό που βλέπουμε, αυτό που το ίδιο μας αποκαλύπτει, τι είναι;

Βούρκος, συμφέροντα, φατρίες, οικογενειοκρατία, αλληλοσπαραγμός, μπίζνες, συναλλαγές, ύβρεις, απαξίωση προσώπων, κατηγορίες για μίζες, λες και άνοιξε ο οχετός και βγήκαν στην επιφάνεια όσα με επιμέλεια φρόντιζαν να μένουν κρυφά οι κλειδοκράτορες του κόμματος.

Ένας κόσμος διαπλοκής, απύθμενης σήψης, που στην οσμή της εξουσίας δεν κρατά πλέον τα προσχήματα, δεν έχει αντιστάσεις και φραγμούς, όλα για τη νίκη, τη δική τους βέβαια.

Σ΄αυτό το μύλο, πως να ξεχωρίσουν οι καλοί, οι έντιμοι, οι ανιδιοτελείς; Πολτός, που το ονόμασαν "Παράταξη".

Στο όνομα της "Παράταξης", για το καλό της "Παράταξης", εδώ είναι ειλικρινείς τουλάχιστον, παγιδεύουν χιλιάδες ανθρώπους που πιστεύουν σε αρχές, που υποτίθεται εκφράζει και προστατεύει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που πιστεύουν ότι το κόμμα που ψηφίζουν έχει στόχο να κυβερνήσει με αξιοκρατία, ισότητα, δικαιοσύνη και κυρίως ηθική.

Πόσο ταπεινωμένοι άραγε αισθάνονται κάποιοι που στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία για χρόνια; Αυτοί που δεν έχουν συμφέροντα, που δεν έχουν διαβεί το κατώφλι κανενός Βουλευτή, αυτοί που δεν ζήτησαν δουλειά ή ρουσφέτι ποτέ, όσοι πιστεύουν ότι η εξουσία πρέπει να δίνει στη χώρα και το λαό και όχι να παίρνει.

Υπάρχουν και οι περισσότεροι, που αν και βλέποντας και γνωρίζοντας, κάνουν το κορόιδο.

Αναμασούν τα άλλοθι της "Παράταξης" περί "μεγάλων επιλογών" που μεταφράζονται στο εξής ένα, την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λες και δεν θα γινόταν αργότερα, όταν ακόμα και οι χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ είναι ήδη μέλη.

Τώρα, αν τους πεις ότι εξίσου ή και μεγαλύτερες επιλογές ήταν, η είσοδος στην ΟΝΕ, η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης που έβαλε τέλος στο διχασμό, ο πολιτικός γάμος (ξέρω γελάτε, για ξανασκεφτείτε το), οι μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τόσα άλλα θέματα, θα σε πουν το λιγότερο βλαμμένο.

Ε, τι να κάνουμε, υπάρχουν και αυτοί που προτιμούν το σανό από τα σκατά.

Prefadoros

Υ.Γ. Και επειδή έχουμε μπροστά μας ένα μήνα και βάλε μέχρι την εκλογή, να είστε προετοιμασμένοι, έχουμε να δούμε και ν΄ακούσουμε πολύ περισσότερα από τα μέχρι στιγμής.

Η αποκάλυψη θα είναι πλήρης.