Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Σε δουλειά να βρισκόμαστε, αναμένεται ένα ακόμη ψήφισμα για το Νοσοκομείο Ναυπλίου

Έχω γίνει βαρετός με το θέμα του Νοσοκομείου Ναυπλίου, αλλά επιμένω, ξέρω ότι υπάρχουν αρκετοί που συμφωνούν μαζί μου.

Γενική Συνέλευση των εργαζομένων σήμερα για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το Νοσοκομείο, από την έλλειψη προσωπικού και πόρων για να λειτουργήσει.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) .

Είπαν τα σχετικά και ο Δήμαρχος τους κάλεσε όλους να παραστούν την επόμενη εβδομάδα σε Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα.

Καλώς, το θέμα είναι τι θα βγει από τη σχετική απόφαση που θα παρθεί;

Απολύτως τίποτα, όχι μόνο γιατί πάρα πολλές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχουν υλοποιηθεί, αλλά και γιατί όταν έχεις αίτημα, στην ουσία να δοθούν χρήματα από μια πτωχευμένη χώρα, για την υγεία μόνο του τόπου σου, είναι σίγουρο ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

Αμφιβάλει κανείς; Χθες για τον ίδιο λόγο διαμαρτυρήθηκαν στην Πρέβεζα, προχθές έκλεισαν με ανθρώπινη αλυσίδα το Νοσοκομείο της Κέρκυρας διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση του, την προηγούμενη εβδομάδα τα ίδια στην Κατερίνη και συνεχώς στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας τον Ευαγγελισμό.

Πιστεύει ο Δημήτρης Κωστούρος ότι με το να λέει , "Δεν μπορεί ο Δήμος Ναυπλιέων να μην έχει ένα πλήρες Νοσοκομείο" πείθει κανέναν εκτός από αυτούς που δεν κάθονται να σκεφτούν τι σημαίνει αυτό;

Την απάντηση, που είναι και απόλυτα πειστική την έχω γράψει πολλές φορές, δεν στέκει σε καμία λογική να υπάρχουν δύο πλήρη Νοσοκομεία, (ο Καμπόσος Δήμαρχος δεν είναι κι αυτός, να θέλει το ίδιο;) σε τόσο κοντινή απόσταση, όταν υπάρχουν ολόκληρες Περιφέρειες που δεν έχουν κανένα πλήρες.

Κρατήστε και αυτή την ανάρτηση μέχρι την επόμενη διαμαρτυρία για το ίδιο θέμα.

Αυτό που αδυνατεί να καταλάβει ο Δήμαρχος μας είναι ότι αν δεν έχεις συγκεκριμένη πρόταση κοστολογημένη και υλοποιήσιμη, ιδιαίτερα τώρα με με την κρίση, κανείς δεν σου δίνει σημασία, το πολύ πολύ να σου δώσει ευχή και συμπαράσταση.

Αφήνω ασχολίαστες τις απόψεις του για τη γενική λύση του προβλήματος υγείας για να επισημάνω εικόνες από τη Συνέλευση που "έπαιξαν" όλα τα ΜΜΕ της Αργολίδας.

Αυτοί οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας εργαζομένων, γιατί ακριβώς ήρθαν εδώ; Να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους, θα πείτε.

Καμιά αντίρρηση, μόνο που αυτό πάει να πει ότι δεν πήγαν στη δουλειά για την οποία πληρώνονται.

Λάθος και αυτό του Prefadorou;

Δεν υπάρχει σωτηρία, αγαπητοί μου επισκέπτες.

Όσον αφορά το σταυροπόδι και ότι μιλά καθισμένος σε όρθιους εργαζόμενους, ο Δήμαρχος, λεπτομέρειες...

Prefadoros

Υ.Γ. Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου για το θέμα του Νοσοκομείου εδώ και εδώ.

Όλο το ρεπορτάζ:

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος στο Νοσοκομείο Ναυπλίου για το φλέγον ζήτημα της συνέχισης λειτουργίας του (βίντεο)

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου και εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Θέμα της συνέλευσης ήταν η τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Ναυπλίου κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού, ελλείψεων ιατρικού εξοπλισμού, καρδιολόγου στις καθημερινές εφημερίες Τρίτης και Πέμπτης, αλλά και της αδιαφορίας της Κεντρικής Διοίκησης του Νοσοκομείου Αργολίδας για την επίλυση των προβλημάτων, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του προς τους εργαζομένους και τόνισε πως πρωταρχικό μέλημα του Δήμου πέρα και μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, ειναι να κρατηθεί πάση θυσία το νοσοκομείο του Ναυπλίου ανοιχτό και να προσφέρει στους πολίτες τις πολύτιμες υπηρεσίες υγείας.

Επίσης ο κ Κωστούρος κάλεσε όλους τους εργαζομένους, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να παρευρεθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο στο όποιο θα συζητηθεί το φλέγον ζήτημα του νοσοκομείου Ναυπλίου.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο τι είπαν οι εργαζόμενοι και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων στην έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου:

http://www.argolikeseidhseis.gr/2015/10/blog-post_558.html