Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Το αδιέξοδο...

Το 2009, ο Γιώργος Παπανδρέου για να δικαιολογήσει εκ των υστέρων, το "λεφτά υπάρχουν" που τον συνόδευε από τη Θεσσαλονίκη, είχε πει ότι αυτά θα προέρχονταν από τα 33 δισ. Ευρώ που χρωστούσαν τότε οι Έλληνες στην Εφορία.

Βέβαια αυθαίρετα θεωρούσε ότι τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα προέρχονταν από φοροδιαφυγή, ενώ καθόλου δεν ήταν έτσι.

Το νούμερο όμως ήταν αληθινό και φαίνεται καθαρά σε σημερινό δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας ΕΠΕΝΔΥΣΗ.

Στον πίνακα βλέπουμε ότι το χρέος από τα 33 δισ το 2009 θα φτάσει στα 82 δισ. Ευρώ το τέλος του 2015.

(Μόλις προχθές έγραφα Φοβερή χώρα η Ελλάς. Αυτοί βάζουν φόρους και εμείς δεν τους πληρώνουμε... για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί).

Δύο είναι τα συμπεράσματα που βγαίνουν:
  1. Την τελευταία πενταετία, των Μνημονίων, έμειναν επιπλέον απλήρωτοι φόροι ύψους 50 δισ. Ευρώ, ιλιγγιώδες ποσό που κατά το μεγαλύτερο μέρος θα μείνει απλήρωτο.
  2. Ενώ πριν την εφαρμογή των Μνημονίων και την έλευση του ΔΝΤ, το πρόβλημα της χώρας ήταν μόνο το Δημόσιο χρέος που πλησίαζε τα 300 δισ. Ευρώ, σήμερα τελειώνοντας το 2015 το δημόσιο χρέος ξεπερνά τα 300 δισ. παρά το κούρεμα και την επιδρομή στα ταμεία της Ελληνικής οικογένειας, και επιπλέον οι Έλληνες χρωστούν 83 δισ. στο κράτος και άλλα τόσα και παραπάνω στις Τράπεζες με τα κόκκινα δάνεια.
Με την πολιτική λιτότητας των Μνημονίων που εφαρμόστηκε, όχι μόνο δεν λύθηκε το πρόβλημα αλλά στην ουσία διπλασιάστηκαν τα ποσά και δεν πρόκειται να υπάρξει λύση ποτέ.

Οι δανειστές όμως μην φανταστείτε ότι έχασαν τίποτα, αντίθετα κέρδισαν και σε χρήμα και σε ισχύ πάνω στη χώρα μας.

Αυτή είναι η αλήθεια και δυστυχώς επαληθεύεται ότι στόχος εξ΄αρχής του προγράμματος, δεν ήταν απλώς να εισπραχτούν τα δανεικά, αλλά να καταστεί η χώρα μια φτηνή παραγωγική δύναμη, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και ο πλούτος της να εκποιηθεί σε εξευτελιστηκές τιμές στο κεφάλαιο.

Από την αρχή που ξεκίνησα να γράφω σ΄αυτό το blog έφτιαξα μια ετικέτα ΜΝΗΜΟΝΙΟ, εδώ λοιπόν έχω τα περισσότερα κείμενα από αυτά που έχω ανεβάσει για την οικονομική κρίση της χώρας, όποιος θέλει ας ρίξει μια ματιά.

Δυστυχώς αγαπητοί επισκέπτες η πραγματικότητα μας ξεπέρασε, ακόμα και τις ψευδαισθήσεις μας.

Prefadoros