Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Ας το διαβάσουν όσοι θα πάνε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Νοσοκομείο Ναυπλίου

Επειδή όπως ξέρετε και θυμάμαι και έχω και καλό αρχείο, να υπενθυμίσω σε όσους βρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων για το θέμα του Νοσοκομείου, ότι παρόμοια συζήτηση είχε γίνει και ομόφωνο ψήφισμα είχε βγει και στις 30 Μαΐου 2011.

Αρκετοί μάλιστα από αυτούς που αύριο θα τοποθετηθούν, το είχαν κάνει και τότε.

Επειδή και πάλι θα ακούσουμε τα ίδια και θα ψηφιστεί ένα ακόμα ευχολόγιο-ψήφισμα, εκτός αν κάποιος τολμηρός προτείνει μια εφικτή λύση, που όμως δεν θα αρέσει, να θυμηθούμε μερικά πράγματα που θα φανούν χρήσιμα και σε αυτούς που θα πάρουν θέση για ξεσηκωμούς, αντιδράσεις και λοιπά και δεν έχουν ιδέα για το θέμα.

Ζητούσαμε λοιπόν τότε, πριν 4,5 χρόνια, "...συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου Ναυπλίου συμπληρωματικά με το νοσοκομείο Άργους υπό μία ενιαία διοίκηση".

Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων στις 30-5-2011

Και αυτό που ζητούσαμε έγινε! Και κάποιοι που αύριο θα έχουν άποψη, ούτε καν το γνωρίζουν.

Τα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου λειτουργούν υπό ενιαία Διοίκηση και προβλέπεται ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ καθαρά, αναλυτικά και σαφέστατα στις Υπουργικές αποφάσεις.

Τώρα το αν και κατά πόσο λειτουργούν όπως προβλέπεται, είναι άλλο θέμα, που φυσικά δεν θα θιγεί αύριο.

Για δείτε λοιπόν τι προβλέπεται:

Διασύνδεση Νοσοκομείων και καθορισμός του τρόπου διασύνδεσης τους και λειτουργίας τους. ΦΕΚ B 1681 - 28.07.2011

Ενοποιημένος Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Άργους και του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου. ΦΕΚ B 3486 - 31.12.2012

Επομένως, ας είναι λίγο προσεκτικοί όσοι τοποθετηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων, υπάρχουν και αυτοί που γνωρίζουν.

Να, όπως οι Χειρουργοί του Νοσοκομείου Ναυπλίου που μεταξύ άλλων ερωτημάτων έθεταν και το εξής, μόλις προ δύο μηνών, 25 Αυγούστου 2015:

"Γιατί οι τοπικοί φορείς ενώ δημιουργούν υποδομή για τουρισμό κρουαζιέρας, μαθητικό τουρισμό, και μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις επί χρόνια δεν ενδιαφέρονται για το Νοσοκομείο και δεν το εντάσσουν στα αναπτυξιακά πλάνα του Νομού;"

Είπαμε, λεφτά δύσκολα θα πάρουμε, το γιατί και αυτό το είπαμε, επομένως ας τα βρούμε μεταξύ μας και κυρίως ας προχωρήσουμε στη μία και μοναδική και πραγματική λύση, το ένα Νοσοκομείο της Αργολίδας.

Θα επανέλθω, δεν τελειώνει αύριο το θέμα.

Prefadoros

Υ.Γ. Η τελευταία ανάρτηση του Prefadorou για το θέμα, εδώ.