Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Πρόσφυγες στην περιοχή μας... Σκέψεις για ένα θέμα που άνοιξε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων...

Καταλαβαίνω ότι για κάποιους είναι δύσκολο να συνηδειτοποιήσουν, να δεχτούν, πως ο κόσμος αλλάζει, πάντα άλλαζε, πως όσο υπάρχουν πόλεμοι και δυστυχία θα υπάρχει και προσφυγιά.

Είναι βαθιές οι ρίζες του φόβου που καλλιεργείται από τους λογής κάπηλους που θέλουν να μονοπωλούν την πατρίδα και τη θρησκεία.

Παραβλέποντας σκόπιμα ότι ούτε η πατρίδα, ούτε η θρησκεία έχουν να φοβηθούν τίποτα από την αλληλεγγύη προς τους κατατρεγμένους, το αντίθετο μάλιστα, ρίχνουν μίσος και φανατισμό ελπίζοντας πως θα επηρεάσουν τους πιο αδύναμους που ψάχνουν εχθρούς μέσα στο φόβο τους.

Το ίδιο έκαναν και όταν ήρθαν οι δικοί μας πρόσφυγες, τα δικά μας αδέρφια, από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, οι ίδιοι είναι. Οι ίδιοι υποκριτές φασίστες.

Άρχισε λοιπόν το σούσουρο, αφού ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κάλεσε τους αρχηγούς των παρατάξεων, για να τους πει ότι υπάρχει θέμα με 300 μετανάστες που θα φιλοξενηθούν σε Ξενοδοχείο στα Ίρια, κάτι που αρνήθηκε ο ξενοδόχος και ο Δημήτρης Κωστούρος είπε τελικά στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι "όσα ακούγονται αποτελούν φήμες"...


Συμπέρασμα του Prefadorou, υπάρχει θέμα από τη στιγμή μάλιστα που προβλέπεται να δεχτούν προσφυγόπουλα τα σχολεία του Δρεπάνου και της Αγίας Τριάδας, που κάποια στιγμή μπορεί να γίνει, όπως σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα.

Επειδή λοιπόν οι γνωστοί κάποιοι, προσπαθούν ήδη να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα, επιστρατεύοντας τα φοβικά σύνδρομα που είπαμε, αλλά και τάχα για οικονομικές επιπτώσεις, καλό είναι όλοι όσοι ηγούνται της πολιτικής, οικονομικής εκπαιδευτικής και θρησκευτικής ζωής του τόπου μας, να πάρουν θέση και κυρίως να ενημερώσουν τον κόσμο πως δεν κινδυνεύουμε από τα προσφυγόπουλα, που είναι σαν τα δικά μας παιδιά.

Αυτά για την ώρα, να θυμίσω την αντιμετώπιση που επιφύλαξαν οι λευκοί γονείς το 1960 στη Νέα Ορλεάνη, όταν πρωτοπήγε σε σχολείο λευκών ένα μαύρο εξάχρονο κοριτσάκι:

"Εκεί την περιμένουν γονείς εξαγριωμένοι. Πετούν ντομάτες, φωνάζουν απειλητικά συνθήματα και κάποιοι κρατούν μικρό φέρετρο που μέσα έχει μια μαύρη κούκλα. Αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Αρνούνται τα παιδιά τους να έχουν συμμαθήτρια την μαύρη Ρούμπι Μπρίτζις, το πρώτο έγχρωμο παιδί που πέρασε το κατώφλι σε σχολείο λευκών στις ΗΠΑ."


Τα παιδιά δεν έχουν μίσος, δεν κρύβουν συμφέροντα, δεν έχουν λόγους να νοιώθουν έχθρα για κανένα συνομήλικό τους παιδί, ίσα ίσα που χαίρονται να γνωρίζουν και να συναναστρέφονται παιδιά από άλλες χώρες, που κουβαλούν άλλη κουλτούρα και βιώματα.

Ας τα αφήσουμε στην αθωότητα που χάσαμε εμείς, μπορεί έτσι να γίνουν καλύτερα από εμάς...

Prefadoros

Εικόνες από τα σχολεία που πήγαν προσφυγόπουλα:






Πρώτη μέρα των προσφυγόπουλων στα σχολεία της... από LAMIASTARGR