Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Σύντροφοι... να τελειώνουμε

Η τελευταία προσπάθεια ομάδας Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για ενότητα, μπορεί να είναι συγκινητική αλλά καθόλου ρεαλιστική.

Τα κόμματα, και το ξέρουν πολύ καλά οι Σύντροφοι, δεν είναι φιλολογικά σωματεία και παρεΐστικα στέκια ανταλλαγής ιδεών.

Και αν κάποτε είχαν και τέτοιες "πολυτέλειες" στα ποσοστά του 4%, τώρα έχουν απέναντι τους προβλήματα που σωρεύτηκαν για δεκαετίες, έχουν να φροντίσουν έναν εξαθλιωμένο λαό και μια υποθηκευμένη χώρα, έχουν απέναντι αδίστακτους δανειστές και ένα περιβάλλον που μας σφίγγει σαν τανάλια, την ευθύνη για το μέλλον.

Δεν μπορείς να "παίζεις" με καλαμπούρια του τύπου, "στηρίζω την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό" και την ίδια ώρα να καταψηφίζεις τις βασικές επιλογές (το γιατί και πως φτάσαμε εκεί, φυσικά είναι για συζήτηση) που έχουμε μπροστά μας.

Γιατί το θέμα δεν είναι η ευθύνη απέναντι στην όποια κομματική καθαρότητα, που καθόλου δεν απασχολεί την πλειοψηφία του λαού, το θέμα είναι η ευθύνη να δώσουμε λύσεις και να ανοίξουμε το δρόμο για μια άλλη διακυβέρνηση, που δυστυχώς δεν την είδαμε μέχρι τώρα, ούτε από τους διαφωνούντες, της πρώτης φορά Αριστεράς.

Το αν θα φύγουν κάποιοι Σύντροφοι ή θα τους "διώξουν", και ποιος θα το χρεωθεί, η ιστορία λέει πως δεν έχει και πολύ σημασία, σημασία πάντα έχει ο δρόμος που ο καθένας ακολουθεί.

Εδώ κάποτε διαφώνησε ο Ράλλης με τον Καραμανλή, να πηδήξω την αποστασία και τον Μητσοτάκη, ο Ανδρέας διέγραψε Καράγιωργα, Κωνσταντόπουλο, Αμαλία Φλέμιγκ, τη Μελίνα, έφυγαν Τσοβόλας, Αρσένης, Τρίτσης, Στεφανόπουλος, Σαμαράς, Καρατζαφέρης, Ντόρα, ακόμα και ο Καμμένος που σήμερα συγκυβερνά και πόσοι άλλοι.

Να πάμε και στα δικά μας; Μόνο την τελευταία δεκαετία και λιγότερο, Αλαβάνος, Κουβέλης.

Έτσι είναι Σύντροφοι, ο λαός δεν πήγε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 4% στο 37 σχεδόν, δεν τον έκανε Κυβέρνηση για πλάκα, ούτε έγινε ξαφνικά οπαδός του Σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας, τον έκανε Κυβέρνηση για να παλέψει για τα συμφέροντά του, γιατί σιχάθηκε αυτούς που τον έφεραν στη σημερινή κατάντια.

Ο λαός δεν ενδιαφέρεται για πλατφόρμες, γέφυρες, εξέδρες και λοιπές λυόμενες ή σταθερές κατασκευές, στο βαθμό τουλάχιστον που οι επιβαίνοντες νομίζουν.

Ο λαός ενδιαφέρεται για το ανεξέλεγκτο κύμα μεταναστών και προσφύγων, για τα capital controls που έχουν στεγνώσει την αγορά από ότι είχε μείνει μετά τη φυγή των κεφαλαίων, για το νέο κύμα ανεργίας που έρχεται και για τα χαράτσια του δεύτερου εξαμήνου, να συνεχίσω;

Να τελειώνουμε λοιπόν με το καλαμπούρι.

Prefadoros