Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Στα πόσα Μνημόνια θα σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

♥ Σύντροφε Prefadore, τι λες για τον ΣΥΡΙΖΑ, το φίλο σου τον Αλέξη;

♣ Προβλέπω όχι μόνο τρίτο Μνημόνιο αλλά και τέταρτο.

♥ Με εκπλήσσεις, γιατί τόση απαισιοδοξία;

♣ Ας αφήσουμε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, εμείς τι κάναμε, πως πήγαμε στην αναμενόμενη μετά τις εκλογές διαπραγμάτευση; Όχι σοβαρό plan b δεν είχαμε, αλλά ούτε plan a, εκτός αν είναι σχέδιο το βλέποντας και κάνοντας, απέναντι σε αδίστακτους εκπροσώπους του νεοφιλελεύθερου κατεστημένου και των δανειστών.

Μπορεί να ήταν στόχος ο απεγκλωβισμός από την Ευρώπη, η επιστροφή στη Δραχμή, μόνο που αυτό δεν το είπαμε ούτε μέσα στα συλλογικά όργανα, πόσο μάλλον στο λαό για να αποφασίσει.

♥ Καλά τόσα χρόνια τι κάνανε; Και τις εκλογές τι τις θέλανε μια ώρα αρχύτερα;

♣ Όταν έχεις τουλάχιστον δέκα Οικονομολόγους πρώτης γραμμής και δεν έχεις προβλέψει και σχεδιάσει ούτε τα βασικά, τότε Σύντροφε και στη Δραχμή να πάμε θα χρειαστούμε και πέμπτο Μνημόνιο.

♥ Γιατί το λες αυτό;

♣ Απλά είναι τα πράγματα, άσε τους έξω, αυτοί τη δουλειά τους κάνουν και την κάνουν και καλά, εμείς τι κάνουμε έχει σημασία.

Οι προηγούμενοι είχαν αποθέσει τις λύσεις στους δανειστές, ούτε σχέδιο είχαν ούτε και ήθελαν να έχουν, εδώ μέσα στη χώρα διατηρούσαν προνόμια για τους δικούς τους και τάχα αγωνίζονταν για το λαό, αυτοί εδώ όμως τόσο απροετοίμαστοι;

Είναι δυνατόν να λέει ο Πρωθυπουργός ότι αν πιάναμε τη φοροδιαφυγή θα γλιτώναμε τις αυξήσεις στο ΦΠΑ αλλά η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θέλει χρόνο;

Όλοι αυτοί οι Οικονομολόγοι που μας τρελάνανε με τις θεωρίες τους στο γυαλί τόσα χρόνια, δεν έχουν βρει ένα τρόπο να πιάσουν τους φοροφυγάδες;

Είναι δυνατόν η μαύρη αδήλωτη εργασία να ξεπερνά το 30%, να χάνονται δισεκατομμύρια και να μην ασχολείται κανείς; Μόνο αυτό το όφελος φτάνει και περισσεύει για συντάξεις, ασφάλιση και κοινωνικές παροχές, να μην μειωθεί καμιά σύνταξη και να αυξηθούν οι πόροι για την υγεία και τους ανήμπορους συμπολίτες μας.

Είναι δυνατόν να μην μιλάς για κατάργηση του "αμαρτωλού" ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που προεκλογικά θα καταργούσαμε, και εξορθολογισμό των δαπανών και του τρόπου λειτουργίας των ΟΤΑ που είναι πηγή ρουσφετιού και σπατάλης;

Σταματάω, είναι περιττό, με φιλότιμες προσπάθειες που έχουν αφετηρία την αριστεροσύνη που έμεινε αναλλοίωτη στην ψυχή κάποιων Συντρόφων, δεν σώζεται η κατάσταση.

♥ Τόσο χάλια ρε Prefadore; Τόση απογοήτευση;

♣ Δυστυχώς, πίστευα ότι είχε περάσει η εποχή που τσακωνόμαστε για το Σοσιαλιστικό δρόμο της Ευρώπης και τα μοντέλα εφαρμογής του, τώρα τσακωνόμαστε για τη Δραχμή, ενώ δεν έχουμε λύσεις και θέληση να βάλουμε σε τάξη στα πιο απλά, ζητάμε από ένα φάντασμα να μας απαλλάξει από ένα σκιάχτρο.

Η κατάληξη αναμενόμενη, το έκτο Μνημόνιο θα μας βρει όλους εξαθλιωμένους και εξουθενωμένους, προς δόξαν της ιδεολογικής επένδυσης στο όνομα του νομίσματος και της δικής μας ανικανότητας.

Όταν οι αριστερές πράξεις στη λειτουργία μιας Κυβέρνησης Αριστεράς είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, τότε δεν υπάρχει καμιά ελπίδα.

Νομίζω αυτοί που πρέπει να κατάλαβαν...

Γεια σου Σύντροφε.

Prefadoros

Υ.Γ. Παρακολουθώντας την τελευταία δωδεκάωρη Κεντρική Επιτροπή, ένιωσα λύπη και πίκρα, πόσο μικραίνουν οι άνθρωποι που έμοιαζαν μεγάλοι, όχι φυσικά όλοι.