Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Τα σκουπίδια έφυγαν από το Τολό και πήγαν 1.680 μέτρα πιο πέρα, στην Καραθώνα...

Ένας λοφίσκος τα χωρίζει. Πατήστε για μεγέθυνση
Είναι γεγονός, το ακούς και αισθάνεσαι ανακούφιση, ένας σκουπιδότοπος λιγότερος.

Η χωματερή του Τολού έκλεισε και αποκαταστάθηκε ο χώρος ταφής των σκουπιδιών.

Βέβαια, αυτό δεν έγινε με πρωτοβουλία του Δημήτρη Κωστούρου και του Δήμου Ναυπλιέων, έγινε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου που σφράγισε τους 76 ΧΑΔΑ που υπήρχαν στην Πελοπόννησο για να γλιτώσουμε τα πρόστιμα από την αυστηρή νομοθεσία και τις αποφάσεις των Δικαστηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και αφού έκλεισαν οι ανοιχτοί χώροι ταφής απορριμάτων σε όλη την Πελοπόννησο, γιατί δεν έκλεισε και η Καραθώνα ρε Prefadore;

Να σας το πω και αυτό, γιατί η Καραθώνα δεν φαίνεται πουθενά σαν ΧΑΔΑ, δεν έχει δηλωθεί και δεν βρίσκεται σε καμιά επίσημη κατάσταση, ούτε στη χώρα μας ούτε και στην Ευρώπη.

Πως γίνεται αυτό; Όλα γίνονται, γι' αυτό ο Δημήτρης Κωστούρος απάντησε σε ερώτηση που του έγινε, πως δεν κινδυνεύει με πρόστιμα η Καραθώνα.

Το πρόστιμο 40.000 Ευρώ που πληρώσαμε πριν από δυόμισι χρόνια μας το είχε βάλει ο Τατούλης, προφανώς για να είναι αυτός εντάξει αν κάτι στραβώσει, γι' αυτό και δεν μας έβαλε και άλλο από τότε.

Καλά ως εδώ, τα σκουπίδια που έφυγαν από το Τολό, που πήγαν και που πάνε τώρα που μιλάμε;


Εκεί που πήγαν και από τις άλλες χωματερές που έκλεισαν σε όλο το Δήμο Ναυπλιέων και εκεί που πάνε και τα σκουπίδια του πρώην Δήμου Μιδέας, που δεν είχε υπηρεσία καθαριότητος, μέχρι και τα σκουπίδια από το Αραχναίο, στην ΚΑΡΑΘΩΝΑ.

Να το επαναλάβω, όλα πηγαίνουν στην Καραθώνα. ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΜΕ...

Αν φωνάζω γιατί πρέπει να προχωρήσει η συνεργασία με το Δήμο Άργους-Μυκηνών για συνδιαχείριση των σκουπιδιών, είναι γι' αυτό το λόγο, γιατί έτσι θα έκλεινε η Καραθώνα μια ώρα αρχύτερα από το να περιμένουμε την ολική διαχείριση της Περιφέρειας που μπορεί να καθυστερήσει, και αν τελικά γίνει.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα και γιατί ο Δημήτρης Κωστούρος δεν θέλει αυτή τη λύση, υπάρχουν εξηγήσεις και τίποτα δεν αποκλείεται, είδαμε τον τελευταίο χρόνο πολλά παράδοξα, ας τα πω έτσι, οπότε όλα είναι πιθανά.

Τώρα, αύριο έχει σκοπό να μας αποπροσανατολίσει με το "Πράσινο Σημείο", που είναι φυσικά καλοδεχούμενο, αλλά δεν είναι λύση για συνολική διαχείριση και για να κλείσει η Καραθώνα.

Μπορεί με την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση να έχουμε μείωση των απορριμάτων αλλά αυτό δε φτάνει.

Και για να μη σας λένε ότι θέλουν και για να μην ψάχνετε, τρία link για να μάθετε για τα "Πράσινα Σημεία":

http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=bxsDZxq9wPk%3D&tabid=898&language=el-GR

http://www.epper.gr/el/Documents/Dhmosiothta/ekdoseis/%CE%A0%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%9D%CE%91%20%CE%A3%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%99%CE%91/%CE%9F%CE%94%CE%97%CE%93%CE%9F%CE%A3%20%CE%A0%CE%A3-2015_1-52.pdf

http://www.kathimerini.gr/852162/article/epikairothta/ellada/prasina-shmeia-gia-thn-anakyklwsh

Prefadoros

Υ.Γ. Τελικά την Τρίτη αποφάσισε ο Δημήτρης Κωστούρος να συζητηθεί το θέμα, ανάμεσα στα άλλα 26 του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑ 9o Περί εγκρίσεως τοπικού σχεδίου αποκεντρωμένης διαχείρισης αποβλήτων Δ. Ναυπλιέων

Μπράβο ρε Δήμαρχε, μας κατατρόπωσες...