Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Οι χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών στην Καραθώνα διαμαρτύρονται... "Μας έπνιξαν τα σκουπίδια, δεν αντέχουμε άλλο... Πάρτε τα από δω..."

Εδώ που φτάσαμε, όσο και να θέλει να αποφύγει ο Δημήτρης Κωστούρος τη συζήτηση για τα σκουπίδια, δε θα το καταφέρει.

Έχουν περάσει ήδη πέντε μέρες από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους-Μυκηνών για την κοινή ενδιάμεση διαχείριση, χθες συνεδρίασε και πάλι, την ώρα που στο Ναύπλιο ο Δήμαρχος αρνείται να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο και ας του το ζητούν όλοι, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα.

Καθυστερεί όσο μπορεί ελπίζοντας τι άραγε; Να σταθούν δίπλα του ετερόκλιτες δυνάμεις τοπικιστών και δήθεν προοδευτικών, που παραδοσιακά στηρίζουν τον κατέχοντα την εξουσία, εδώ και πάνω από δέκα χρόνια; Μπορεί, μπορεί να έχει και κάποιους άσσους στο μανίκι...

Μόνο που δεν έχει δικαίωμα να παίζει με το μέλλον μας...

Έχει υποχρέωση να πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο και να μας πει τι σκέφτεται να κάνει.

Αν όπως όλα δείχνουν, έχει αποφασίσει να συνταχθεί με τον Τατούλη και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς προσβλέποντας σε βοήθεια για να εντάξει κάποιο αξιόλογο έργο, ίσως πάλι το λιμάνι, στο νέο ΕΣΠΑ, γιατί σε διαφορετική περίπτωση είναι πολιτικά χαμένος αφού σε επτά χρόνια θητείας δε θα έχει να παρουσιάσει κανένα σημαντικό έργο, να μας το πει.

Αν κρύβονται και κάποια άλλα ζητήματα που έχουν σχέση με το έργο και τα της διαχείρισης του, και αυτό να μας το πει.

Όταν τα λεφτά είναι πολλά, τα συμφέροντα βρίσκουν τρόπους να επηρεάζουν, έστω και αν τα ίδια δε φαίνονται.


Αυτό είναι το μόνο που ξέρουμε όλοι, όπως και ο ίδιος.

Ας ξεκαθαρίσει τα πράγματα γιατί η ευθύνη είναι τεράστια και θα καταλογιστεί.

Επειδή άκουσα το φίλο Μπάμπη Αντωνιάδη να λέει, ότι πρέπει να ξαναδούμε από την αρχή το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών, έχω να του πω ότι το θέμα έχει εξαντληθεί από πλευράς διαλόγου, νομοθεσίας, προτάσεων, Ευρωπαϊκών κανόνων, ακόμα και χρηματοοικονομικών και περιβαλλοντικών μελετών.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αποφασίσουμε στα πλαίσια της λογικής και με γνώμονα τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών.

Και από τη στιγμή που το φλέγον για το Δήμο Ναυπλιέων είναι να φύγουν μια ώρα αρχύτερα τα σκουπίδια από την Καραθώνα, όλες οι δράσεις πρέπει να στοχεύουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Τόσο απλό είναι, εκτός αν δεν καταλαβαίνουμε τη ζημιά που γίνεται εδώ και δέκα χρόνια στην Καραθώνα, στην υγεία μας, στο περιβάλλον, τον τουρισμό και την κατρακύλα στον πολιτισμό μας.

Λυπάμαι, αλλά όταν έχω μια λύση για να κλείσει η χωματερή σε σύντομο διάστημα από σήμερα και κωλυσιεργώ για άγνωστες σκοπιμότητες, τότε έχω όλο το δικαίωμα, σαν πολίτης, να φαντάζομαι και να πιστεύω ό,τι θέλω.

Αλλά και αν απλά πρόκειται περί της γνωστής αδυναμίας του Δημήτρη Κωστούρου να διαχειριστεί τα μεγάλα, αυτά που θέλουν στιβαρή αντιμετώπιση και αποφάσεις υπέρβασης, δεν είναι λόγος να τα μπερδεύει τόσο.

Νομίζω ότι όλοι είναι διατεθειμένοι να (τον) βοηθήσουν...

Prefadoros