Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Η απάντηση Κωστούρου προς Καμπόσο επιβεβαιώνει το αδιέξοδο...

Μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους-Μυκηνών, και όχι του Δημήτρη Καμπόσου που μας είπε ο Δημήτρης Κωστούρος, να λυθεί η συμφωνία για την προσωρινή διαχείριση των απορριμάτων από κοινού από τους δύο Δήμους, και την καθολική απαίτηση της αντιπολίτευσης για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων, για ενημέρωση και αποφάσεις, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος υποχρεώθηκε να δώσει απαντήσεις.

Έτσι, μέσα σε λίγες ώρες έβγαλε ένα δελτίο τύπου, προχώρησε σε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ και απέστειλε μακροσκελέστατη επιστολή στο Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών, για να μας πει ότι έκρινε πως η προτεινόμενη σύμβαση έχει γκρίζες ζώνες και δεν μπορούσε να τη φέρει όπως ήταν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Έκανε λοιπόν μέσα σε λίγες ώρες όσα δεν έκανε μέρες πριν, για να διευκρινιστούν και να διευθετηθούν οι κατά τη γνώμη του εκκρεμότητες και ασάφειες.

Πόσο δύσκολο ήταν να συναντηθεί με το Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών και με μια ομάδα αρμόδιων από τους δύο Δήμους να καθίσουν κάτω και να βρουν λύσεις στο μεγαλύτερο και πιο καυτό θέμα που μας απασχολεί;


Δε θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί θα χάσουμε την ουσία, αυτό που έχει σημασία είναι αν με τη συμφωνία θα γλιτώσουμε τα πρόστιμα της Ευρωπαικής Ένωσης και αν θα έκλεινε η Καραθώνα μια ώρα αρχύτερα.

Νομίζω πως ναι, γιατί η αδειοδότηση αναστέλλει τα πρόστιμα και τα σκουπίδια της Καραθώνας θα πήγαιναν στη θέση Γκριμάρια.

Θα μου πείτε αν είναι τόσο απλό γιατί ο Δημήτρης Κωστούρος δεν το αποδέχεται;

Εικασίες μπορεί να κάνει ο καθένας στο γιατί, όπως και ο Prefadoros κάνει τις δικές του.

Από το ύφος των απαντήσεων και όσων έχουν προηγηθεί τους τελευταίους μήνες, με την Περιφέρεια, την ΤΕΡΝΑ, τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τις πολιτικές κόντρες που κυριαρχούν και δεν είναι άμοιρες και άλλων συμφερόντων, είναι πολύ πιθανό οι προσωπικοί δρόμοι των δύο Δημάρχων να έπαψαν να διασταυρώνονται.

Αν δεν υπάρξει άμεση συνάντηση και συνεννόηση Κωστούρου-Καμπόσου, ώστε οι όποιες διαφορές υπάρχουν να διευθετηθούν, πολύ φοβάμαι ότι η αναβίωση της στείρας διαμάχης Πανναυπλιακού-Παναργειακού, μόνο δεινά θα φέρει και στους Δήμους και στους Δημότες τους.

Όσο για τα σκουπίδια της Καραθώνας θα τα πούμε σύντομα...

Prefadoros